A 8 legfinomabb hagyományos húsvéti étel receptje: régi, bevált finomságok
A legfinomabb, hagyományos húsvéti ételeknek ott a helyük minden ünnepi asztalon.
Ahogy a karácsonynak, úgy a húsvétnak is megvannak a maga hagyományos ételei, amiket már régóta fogyasztanak az ünnep alkalmával. Természetesen az újdonságoknak is ugyanúgy helyük van az ünnepi asztalom, ám ezekkel a tradicionális fogásokkal nem lehet mellélőni.
A legtöbb családnál ilyenkor a sonka, tojás és torma mellett bárány, fonott kalács vagy éppen sárgatúró kerül az asztalra, és bár mindenki máshogyan szereti ezeket, az közös bennük, hogy az ünnep elengedhetetlen részei.
Hagyományos ételek húsvétra
Olyan hagyományos recepteket mutatunk, amik már régóta képezik a magyar ünnepi menü alapját, mégsem lehet rájuk unni. Egyszerre finomak és könnyen elkészíthetőek. Legyen szó előételnek szánt hidegtálról, főételről vagy finom süteményről, ezek a fogások biztosan nem okoznak majd csalódást.
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
OLVASD EL EZT IS!
- húsvét
- sütemény
Omlós, húsvéti vajas keksz: linzertésztából a legfinomabb
- húsvéti sütemény
- húsvéti dekoráció