Ahogy a karácsonynak, úgy a húsvétnak is megvannak a maga hagyományos ételei, amiket már régóta fogyasztanak az ünnep alkalmával. Természetesen az újdonságoknak is ugyanúgy helyük van az ünnepi asztalom, ám ezekkel a tradicionális fogásokkal nem lehet mellélőni.
A legtöbb családnál ilyenkor a sonka, tojás és torma mellett bárány, fonott kalács vagy éppen sárgatúró kerül az asztalra, és bár mindenki máshogyan szereti ezeket, az közös bennük, hogy az ünnep elengedhetetlen részei.
Hagyományos ételek húsvétra
Olyan hagyományos recepteket mutatunk, amik már régóta képezik a magyar ünnepi menü alapját, mégsem lehet rájuk unni. Egyszerre finomak és könnyen elkészíthetőek. Legyen szó előételnek szánt hidegtálról, főételről vagy finom süteményről, ezek a fogások biztosan nem okoznak majd csalódást.

Az előételek közül a hidegtálak nagy népszerűségnek örvendenek húsvétkor, az egyik legnagyobb kedvenc a
kaszinótojás, ami gyorsan elkészül, mégis fantasztikusan finom.
Fotó: sbossert / Getty Images Hungary

A finom vendégváró falatok sorából a
sonkatekercs sem maradhat ki, amit az ünnep alkalmából érdemes tormás töltelékkel betekerni. Ajánlott belőle sokat készíteni, mert nagy a veszélye, hogy gyorsan elfogy, annyira isteni.
Fotó: Getty Images Hungary

Nincs húsvét fonott kalács nélkül, ám nem mindenkinek sikerül elsőre tökéletesen a kelt tészta. Épp ezért egy olyan
receptet mutatunk, ami a kezdőknek is kitűnő, így biztosan olyan kalács kerül az asztalra, amire büszke lehetsz.
Fotó: Getty Images Hungary

Ami szintén nem hiányozhat az ünnepi asztalról, az a
főtt sonka, ami jó minőségű húsból, és jól készítve a húsvét fénypontja lehet.
Fotó: Getty Images Hungary

A hal nem kifejezetten húsvéti, inkább nagyböjti étel. Nagypénteken kerülni kell a húsféléket, ezalól pedig a hal jelent kivételt, ami
ezzel a recepttel igazán finoman elkészíthető.
Fotó: Getty Images Hungary

Az ország sok részében nagyon népszerű húsvéti finomság a sárgatúró, amit azoknak is érdemes kipróbálni, akiknél eddig nem volt hagyományos ünnepi étel.
Itt mutatunk egy szuper receptet, aminek segítségével könnyen elkészíthető.

Főfogásként nincs is jobb választás húsvétkor egy szaftos, omlós
báránysültnél, ami rozmaringgal és fokhagymával megbolondítva még finomabb lesz.
Fotó: Getty Images Hungary

A répatorta ma már egyre több helyen kerül az asztalra, és nem véletlenül szeretik sokan:
könnyű elkészíteni, nem émelyítően édes, de cserébe nagyon finom, egyszerű sütemény.
Fotó: Getty Images Hungary
(Képek forrása: Getty Images Hungary)