A legfinomabb répatorta, ami egy óra alatt elkészül! - Ezt a gyerekek is imádni fogják
Istenien édes répatorta húsvétra.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A répatorta sokaknak furcsán hangzik, hiszen nem a legimpozánsabb az elképzelés, hogy ez az édesség zöldségből készül.

Most egy olyan receptet mutatunk, amit nemcsak nagyon egyszerűen készíthet el az is, aki még nem mestere a cukrász foglalkozásnak, de a tetején lévő csalafinta répácskák a gyerekek számára is vonzóvá teszi majd ezt a desszertet.

Egyszerű répatorta

Hozzávalók a tortához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg sárgarépa
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom
  • csipetnyi fahéj

Hozzávalók a mázhoz:

  • 10 dkg krémsajt vagy mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 60 g natúr margarin
  • 1 evőkanál margarin
  • 100 g porcukor
  • narancssárga és zöld ételbevonó

Elkészítés ideje: 30 perc, sütés: 30 perc

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A megtisztított répákat hámozd meg, és reszeld le kis lyukú reszelőn. A cukrot alaposan verd fel a tojássárgákkal és az olajjal, majd szórd bele a répát. A sütőport keverd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, végül pedig szórd bele a csipetnyi fahéjat.

A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal forgasd bele a tésztába, oszlasd el benne egyenletesen. Egy tortaformát vajazz ki, szórj meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát. A 180 fokos sütőben süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.

A krémsajtot és a vajat jól keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot. Amikor a piskóta kihűlt, kend a krémet a tetejére és az oldalára. A kis répaformákhoz mixerrel verd lágy krémmé a margarint, majd add hozzá a porcukrot, és körülbelül tíz perc alatt keverd sűrű krémmé.

Ha ez kész, oszd ketté két kisebb tálba. A kétféle ételbevonót szintén, és olvaszd fel mikróban körülbelül egy perc alatt, utána keverd el, hogy sima legyen, és add a krémekhez. A színes krémeket tedd egy-egy zacskóba, aminek vágj egy kis lyukat az egyik sarkára, és már mehet is a díszítés! Ha kész, tedd a hűtőbe, és amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is.

Blog.hu ajánló