Mi a tökéletes főtt sonka titka? Piacunk legjobb hentese elárulta
Sonka nélkül a legtöbb családban nincs húsvét! Nem mindegy azonban, hogy mivel fűszerezed, és meddig főzöd.

- Reese Witherspoon 23 éves lánya kiköpött édesanyja: Ava Phillippe stílusa sikkes és nőies »
- 49 évesek és vonzóbbak, mint valaha: a ’90-es évek két szupermodellje irtó szexi a közös fotókon (18+) »
- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A húsvéti sonka sikerének egyik titka a tökéletes választás. Évek óta a legnépszerűbb a parasztsonka, az egész csontos, bőrös comb vagy lapocka szárazon pácolva. Vásárolhatsz még hagyományosan érlelt nyers sonkát vagy különféle gyorspácoltat is. Hentesünk leginkább előbbi kettőt ajánlja, hozzátéve, fontos, hogy olyan forgalmazótól szerezd be az ünnepi asztalra valót, akinek megbízol a termékeiben. Továbbá ellenőrizd, hogy nyomásra ne legyen se puha, se kemény.
Tökéletes főtt sonka
Hozzávalók
- 2 kg sonka
- 1 db közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 5 szem egész bors
Elkészítés:
A sonkát áztasd be a sósságától függően két-három órára, esetleg hosszabb időre hideg vízbe. A zsíros réteget akkor se vágd le főzés előtt, ha nem szereted, különben a hús könnyen kiszárad, és kevésbé lesz ízletes. Rakd egy lábosba, és öntsd fel kicsivel több hideg vízzel, mint amennyi ellepi. Tedd hozzá a megpucolt vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a borsot, de borókabogyót is rakhatsz hozzá.
Közepesnél kisebb lángon, fedő alatt főzd puhára körülbelül két óra alatt. Úgy tartják, annyi ideig kell főzni a sonkát, ahány kiló. Hústűvel ellenőrizd, ha könnyen beleszalad, biztosan megpuhult. A sonkát a főzőlében hagyd kihűlni, majd hideg helyen tárold. A levet aztán ne öntsd ki, bableveshez, töltött káposztához kiváló, sőt a tojásokat is megfőzheted benne.
A sonkához a töltött tojás jól illik, próbáld ki virslivel, mustárral!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept