Az energiaárak emelkedésével párhuzamosan - aminek terhét jelenleg a cégek érzik meg elsősorban - a élelmiszerek ára is folyamatosan növekszik, legyen szó tejtermékekről, gabonákról, húsfélékről vagy zöldségekről. Egy-egy bevásárlás akár több ezer forinttal is többe kerülhet, mint pár hónapja.
Szerencsére némi tudatossággal az egyre dráguló kínálatban is meg lehet találni azokat a zöldségeket, amik nem csak nagyon egészségesek, hanem megfizethető áron kaphatók, mi több, a zsírraktározást is gátolják.
Filléres zöldségek
Nem minden, ami egészséges, drága is egyben. Még a leghétköznapibb, mumusként emlegetett krumpli is lehet a kiegyensúlyozott diéta része, ahogy a répáról és a karfiolról sem szabad megfeledkezni. Az elkészítésüknek, felhasználásuknak a módjától függ, mennyire lesz vitaminban, rostokban, rezisztens keményítőben gazdag a fogás, amik mind-mind elősegítik a zsírégetési folyamatokat.

A sütőben sült krumpli nagyon laktató fogás, érdemes fogyasztás előtt hűtőben lehűteni, és akár krumplisaláta formájában megenni, mert ezzel növelni lehet a
rezisztenskeményítő-tartalmát, amivel csökkenthető a testzsírszint.

A fermentált kelkáposzta szintén áldásos hatásokkal bír magas probiotikum-tartalmának köszönhetően. Az Ázsiában fogyasztott
kimchi alapja a savanyított kel, és nem csak szuperegészséges, hanem
bizonyítottan csökkenti a súlygyarapodás mértékét.

A répa egyike azon zöldségeknek, melyek főzve egészségesebbek, mint nyersen. Az antioxidánsokban bővelkedő, alacsony kalóriatartalmú gyökérzöldség csökkenti az éhségérzetet, redukálja a napi bevitt kalória mértékét. Béta-karotin-tartalmának köszönhetően olyan hasi elhízással járó betegségek kerülhetők el, mint a metabolikus szindróma, A-vitamin-tartalmával csökkenti a zsigeri zsírokat is.

A karfiol bevitelével több kalóriát éget el a szervezet az emésztés során, mint amennyit ténylegesen tartalmaz a keresztesvirágú zöldség. Gyakorlatilag már szimpla elfogyasztásával be lehet indítani a zsírégetési folyamatokat, és változatosan beépíthető az étrendbe.

A feketebab rezisztens keményítőben bővelkedik, mely lassan emészthető rost, ami a bél jótékony baktériumait táplálja, beindítja a butirát termelődését. Ez az anyag pedig elősegíti a zsírégetést, gátolja a zsír felhalmozódását.

A spenót, a gomba és a tök kombinációjából igazi zsírégető fogás varázsolható. A spenót tilakoidokat tartalmaz, ami beindítja a súlyvesztést, és zsírégetésre ösztönzi a szervezetet, a gomba vércukorszint-stabilizáló, és fehérjetartalmával beindítja az anyagcserét, a tök pedig magas rosttartalmával támogatja a fogyást.

A csicsóka tele van prebiotikus rostokkal, köztük oligofruktózzal és inulinnal, ami csökkenti az éhségérzetet, a vércukorszintet és a zsigeri zsírokat is.

Az uborka magas víztartalmának köszönhetően természetes vízhajtóként szolgál, és nagyon alacsony kalóriatartalommal bír. Mindemellett nemcsak csökkenti a testzsírszintet, hanem
kutatások szerint stabilizálja a vérnyomást és a vércukorszintet is.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
Prémium vitaminok szerves forrásából
Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.
Promóció