A 8 legjobb növényi fehérjeforrás hús helyett: laktatnak, zsírszegények, és tele vannak vitaminokkal
Ha az egészséged vagy a meggyőződésed érdekében csökkentenéd a húsfogyasztásod, értékes növényi fehérjeforrások közül válogathatsz.

GettyImages-1182503551
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már egyre több táplálkozástudományi szakember hirdeti a húsfogyasztás visszaszorításának szükségességét és a feldolgozott húskészítmények lehetőség szerinti kerülését. Vannak, akik az egészségük megőrzése miatt törekszenek a növényi táplálékok előnyben részesítésére, mások környezetvédelmi okokból próbálkoznak ugyanezzel.

Bár a növényi alapú étrendet sok, jellemzően laikus kritika éri, jól összeállítva minden fontos tápanyagot tartalmaz, és laktató, igaz, ehhez azért némi odafigyelésre, illetve a B12-vitamin pótlására szükség van. Lényeges például, hogy elegendő legyen a fehérjefogyasztás, hiszen az segít a jóllakásban, energiát biztosít, szükséges az izmok és a csontok épségéhez, illetve a hormonrendszer optimális működéséhez is.

Egészséges növényi fehérjeforrások

Nem kell ahhoz teljesen áttérni a vegetáriánus, vegán vagy teljes értékű növényi étrendre, hogy kipróbáld, hogyan működik a szervezeted akkor, ha kevesebb hús kerül a tányérodra. A húsmentes napokon támaszkodj a következő növényi fehérjeforrásokra, amelyek amellett, hogy elegendő energiát biztosítanak, változatosan használhatók fel, ráadásul jellemzően alacsonyabb a kalóriatartalmuk, mint a húsoké.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük