8 isteni szénhidrátszegény vacsora, ami nem kerül sokba - Egyszerű elkészíteni őket

Olyan egészséges, fogyókúrás ételeket mutatunk, melyeknek az alapanyagai nem kerülnek sokba.

GettyImages-1258106529
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az esti fáradt órákban már az ember legszívesebben csak készítene egy szendvicset, hogy megjutalmazza magát a nap végén. Sajnos nem jó választás, mert tele van szénhidráttal, és a helyesen kiválasztott vacsorának nagyon fontos szerepe van a fogyókúrában, hiszen ezeket a kalóriákat már nemigen mozgod le.

Elavult szabálynak minősül az, hogy este hat után nem szabad enni semmit. Most már széles körben elterjedt a nézete annak, hogy a legutolsó étkezés idejét az határozza meg, hogy ki mikor szokott lefeküdni aludni. Szakértők szerint az előtte lévő 2-3 órában már nem ajánlott táplálkozni, tehát ha valaki éjfélkor tér nyugovóra, a vacsoráját este 9-ig fogyaszthatja el.

Szénhidrátszegény vacsorák

Az esti órákban egyáltalán nem mindegy, milyen jellegű étel után nyúl az ember. Olyat javasolt választani, ami könnyed, nem terheli meg a gyomrot, ezzel biztosítható a nyugodt, pihentető alvás, mely a fogyás elengedhetetlen része. Emellett a bevitt kalóriák is sokat számítanak, lehetőleg minél alacsonyabb szénhidráttartalmú, de mégis laktató fogások után érdemes nézni - ehhez adunk most pár ötletet.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük