Este 6 után sem tilos: 8 isteni szénhidrátszegény vacsora, ha fogyni szeretnél

Tartós fogyás esetén nem az étkezések számát kell csökkentened, hanem a kalóriamennyiséget.

GettyImages-1015214970
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elterjedt tévhit, hogy este hat után már nem lehet enni, mivel így sokkal eredményesebb lesz a fogyókúra, holott az utolsó étkezés kihagyásával épp ellenkező hatást érhetsz el. Nemcsak a vércukorszinted kezd ingadozni, de a vacsora kihagyásával reggel sokkal éhesebben, és az édes ízt kívánva ébredsz majd fel, ennek csillapítására pedig nagyobb eséllyel nyúlsz mondjuk egy péksütihez. Evésnél a kiéheztetett szervezeted az egészséged érdekében raktározni kezd, ami hízást von maga után.

Ha tartós és látványos eredményeket akarsz elérni, nem az étkezések számát kell csökkentened, hanem a kalóriákat. Ha gondosan osztod be a napi kalóriaadagot, egyrészt könnyebben ellen tudsz állni az egészségtelen nassoknak, másrészt olyan fejedelmi vacsorát rittyenthesz 300-400 kalóriából, hogy reggelig nem korog majd a gyomrod, a tested pedig cserébe minden fontos vitamint és ásványi anyagot megkap, amire szüksége van.

Isteni szénhidrátmentes vacsoraötletek

Vacsorára könnyű ételeket válassz, az éjszaka zajló emésztési, raktározási folyamatok miatt pedig kerüld a gyors felszívódású szénhidrátokban gazdag ételeket, és inkább rostokban, fehérjékben gazdag táplálékot válassz! Legjobb, ha lefekvés előtt 2-3 órával étkezel utoljára az emésztési gondok vagy a reflux kialakulásának elkerülése érdekében. Isteni recepteket mutatunk.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük