A legerősebb zsírégető vitamin
Vesd be fogyókúrád során a zsírpárnák legnagyobb ellenségét, a C-vitamint!
- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »
- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
A C-vitamin valódi jolly joker a vitaminok között, hiszen szinte összes szerved működését jótékonyan befolyásolja. Erős antioxidánsként megvéd a fertőzésektől és a sejtkárosodástól, ezenfelül remek revitalizáló anyag.
A C-vitamint fogyókúrád során is hatékonyan alkalmazhatod, hiszen minden lehetőséget kihasznál, hogy megtisztítsa a zsírsejteket: a szervezet majdnem minden lipolitikus, azaz zsírbontó folyamatában részt vesz. Ismerkedj meg a C-vitamin pozitív élettani hatásaival, és gyorsítsd fel a súlyvesztést is!
A zsírpusztító C-vitamin
A zöldségekben és gyümölcsökben található C-vitamin sok feladatot tölt be az emberi szervezetben. Az ereket átlépve ugyanazokat a receptorokat foglalja el a sejtekben, mint a gyakran hizlaló glükóz. Versenybe száll tehát a szénhidrátokkal, és mindenekelőtt ezeket szorítja ki a helyükről. Kissé leegyszerűsítve: mielőtt a glükóz leadhatná a zsírépítés hormonjelzéseit a májsejtekben, a C-vitamin-molekulák leblokkolják azt.
Ezért van az, hogy a zöldségek és a gyümölcsök szénhidrát- és zsírtartalma sohasem hizlal, még akkor sem, ha napi 8000 kilokalóriát fogyasztanál belőlük. A stresszhormonok kiemelik a zsírmolekulákat a hasi zsírpárnákból, a C-vitamin pedig fontos faktor lesz azokban az enzimekben, melyek a szervezet ezen zsírfalóit előállítják.
A C-vitamin a vassal együtt a szervezet karnitintermelését is fokozza, azét a fehérjeanyagét, mely tömegesen juttatja az elégetendő zsírmolekulákat a sejtek kis energiaégető kamráiba, a mitokondriumokba. A C-vitamin aktiválja a vas nevű nyomelemet is, mely sok zsírégetéshez szükséges oxigént szállít az izomsejtekbe. Nem utolsósorban erre a karcsúsító vitaminra van szükség a sejtekben való energianyeréshez is. Minél több friss zöldséget és gyümölcsöt eszel, annál magasabb lesz sejtjeid anyagcsererátája, így annál több zsír ég el.
A feszes, cellulitmentes bőr titka
Ha véred C-vitamin-koncentrációja állandóan magas, kötőszöveteid rugalmasságát is biztosítod, így bőröd feszes marad, vagyis a narancsbőr tüneteivel is könnyebben leszámolhatsz. A regenerálódás folyamata éjszaka zajlik, emellett természetesen sok sejtenergiára van szükség hozzá, mely energia többek között azokból a trigliceridekből ered, melyeket a szervezet a hasi és csípőtájéki zsírpárnákból szerez meg, mialatt alszol.
A tulajdonképpeni zsírégetés elsősorban este 11 és reggel 7 óra között megy végbe. Mindezek érdekében esténként, nem sokkal lefekvés előtt is fogyassz el egy kevés savanykás, C-vitaminban gazdag gyümölcsöt. Az arc, a nyak, a mellkas vagy a has kötőszövete így feszesebb lesz reggelre, hiszen a C-vitamin megerősíti azt, ugyanakkor zsírt von el a hasi zsírpárnákból.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Tanácsok a C-vitamin-fogyasztáshoz
- Ez a karcsúsító vitamin vízben oldódik, így nem tudod elraktározni - fontos, hogy gondoskodj pótlásáról!
- Igyál csipkebogyóteát, vagy egyél naponta többször is friss gyümölcsöt, ha lehet, bioboltban vagy közvetlenül a termelőtől vásárolva. C-vitaminban különösen gazdag a szeder, a szamóca, a kivi és a citrusfélék.
- Ne csak a gyümölcs levét idd meg, hanem a húsát, illetve sokuknak a héját vagy az alatta található hártyát is fogyaszd el, ezáltal sokszorosára növekedhet a vitamin hatása.
- A zöldségekben is sok C-vitamin található, mindenekelőtt a paprikában, a spenótban, a brokkoliban, a mángoldban, a hagymában, a borsban, a paradicsomban és a burgonyában.
- C-vitamin-tablettát vagy aszkorbinsavport is szedhetsz, főként akkor, ha tartós stressznek vagy kitéve, sokat utazol, vagy menzán kell étkezned.
- Teljesítménydrukk, aggodalom, bosszúság, problémák, idegesség esetén több C-vitamint kell a szervezetedbe juttatni ahhoz, hogy hatékonyan kompenzálhasd a megterheléseket.
Cikkünk Klaus Oberbeil Zsír nélkül frissen, fürgén című könyve alapján készült.
OLVASD EL EZT IS!

- zöld tea
- villámdiéták
Mínusz 5 kiló az anyagcsere-gyorsító zöldtea-diétával

- fogyasztó praktikák
- fogyókúrás tippek
A hideg égeti a zsírt

- villámdiéták
- villámdiéta mintaétrend