Ülőmunkát végzel? 3 megfizethető eszköz hátfájás ellen

Nem muszáj beletörődnöd az állandó hátfájásba. Inkább válaszd meg okosan, amin napközben ülsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha napi nyolc-tíz órát ülsz a munkahelyeden, bizonyára téged sem kerül el a hát-, esetleg derékfájdalom. Bár óránként öt-tíz percre fel kellene állnod az íróasztaltól, hogy kicsit kinyújtózz, nem biztos, hogy van erre lehetőséged.

Ismerj meg három hatékony eszközt, melyek az íróasztalnál ülve segítenek abban, hogy búcsút inthess a fájdalomnak.

Fitball

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fitball. Ez a különböző méretekben kapható óriáslabda mind sportoláshoz, mind irodai munkához remek választás. A fitball instabilitást okoz, hiszen folyamatos mozgást idéz elő a fenék alatt, ennek köszönhetően pedig a gerinc körüli izmokban is.

Fontos, hogy a labdán ülve lábad közepes terpeszben legyen, lábszáraid függőlegesen helyezkedjenek el. A térdszöged 90-100 fok között legyen, medencéd pedig valamivel magasabban helyezkedjen el, mint a térded. A labda ára mérettől függően 5-9 ezer forint körül alakul.

Itt vásárolhatsz fitballt

Ülőpárna

A székre tehető instabil - levegővel töltött - ülőpárna nagyjából azon az elven működik, mint a fitball. Használat közben a gerinc körüli izmokat folyamatosan erősíti, így a hátfájdalmat csökkenti.

Ezek a leggyakoribb irodai ártalmak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Előnye az óriáslabdához képest, hogy jóval kisebb, így akár a táskádban is elfér - könnyen mozdíthatod a munkahely és a lakás között, de használhatod akár az autóban ülve is. Az ülőpárna mellett szól még, hogy gyógyászati segédeszköznek minősül, melyre tb-támogatást is igénybe vehetsz. Különböző méretekben kapható, ára 7 ezer forint körül alakul.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Itt vásárolhatsz ülőpárnát

Térdeplőszék

Kiválóan tehermentesíti a gerincet az úgynevezett térdeplőszék. Ezen a speciális eszközön a hagyományostól eltérő, de kényelmes pozícióban ülhetsz munka közben. Ülj a szék magasabban helyezkedő kipárnázott részére, miközben a térdedet az alacsonyabban lévő párnára teszed. Ezt követően helyezkedj el úgy, hogy az alkart megtámasztod az íróasztalon - így lesz helyes testsúlymegosztás.

A térdeplőszéken nem csupán az ágyéki gerinc terhelődik, a súly megoszlik a derék, az alkar és a térd között. Hosszas használata azonban a térdízületeket megterhelheti. Ára 10 ezer forint körül alakul.

Itt vásárolhatsz térdeplőszéket

Te mit teszel hátfájás ellen?

OLVASD EL EZT IS!

orvos gerinc
  • tünet
  • tünetek és betegségek

Hol fáj a hátad?

Ezt is szeretjük