20 perc alatt 300 elégetett kalória: durva tabata-intervallumedzés, de nagyon hatékony

A tabata-intervallumedzéssel rövid idő alatt nagyon sok kalóriát lehet elégetni.

tabata nyitó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tabata-intervallumedzés hatékonysága az ismétlések, a pihenőidő és az intenzív mozgás hármasában rejlik. Szabályai szerint nyolc ciklust ölel át egy edzés, és minden egyes része 20 másodperc munkából és 10 másodperc pihenésből áll.

Nemcsak nagyon időhatékony ez a fajta testmozgás, hanem az egészséget is javítja, miközben fejleszti a fittséget. Egy teljes, 20 perces edzéssel nagyon látványos eredményeket lehet elérni, testsúlytól és magasságtól függően 240-360 kalória égethető el vele.

Tabatagyakorlatok

A 20 perces edzéstervet úgy állítottuk össze, hogy minden egyes gyakorlat 20 másodperc mozgásból és 10 másodperc pihenésből áll, és egy kör három egymást követő mozdulatsort tartalmaz - ezeket ismételd meg négyszer. A háromkörös edzés során figyelj arra, hogy amikor lezártál egy ciklust, egy percet pihenj. Mielőtt belevágnál, ne felejts el bemelegíteni az izomsérülések elkerülése végett, ahogy a végén a nyújtás is elengedhetetlen eleme a regenerálódásnak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük