Égeti a kalóriákat, és gyönyörű testet farag: 8 hatékony, otthon is elvégezhető súlyzós gyakorlat

Súlyzós gyakorlatokkal gyönyörű, tónusos testet lehet formálni, mert nemcsak az izmokat építik, hanem a zsírégetést is beindítják.

GettyImages-1250020385
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A súlyzós edzések nagyon hatékonyan építik az izmokat, és égetik a zsírt, a heti 2-3 alkalommal, rendszeresen végzett testmozgás pedig rövid idő alatt látványos eredményekkel járhat.

A mozgás mellett az étkezésre is oda kell figyelni ahhoz, hogy valóban tónusosabb, formásabb legyen az alak, a mediterrán diéta étrendje jó útmutató lehet azok számára, akik egészségesebb életmódra szeretnének váltani.

Otthoni súlyzós edzések nőknek

A súlyzókkal végzett gyakorlatok erősítenek, növelik az izomtömeget, fokozzák a stabilizációt, és nagyon sokoldalúan beépíthetőek az edzéstervbe. Az erőnléti edzések, amibe a súlyzók is beletartoznak, mindemellett bizonyítottan felgyorsítják a kalóriaégetést, és még az edzések után lévő utóégető hatás is garantálja a zsírvesztést.

Ideális esetben 6-10-es sorozatokban végezendőek a mozdulatsorok, érdemes figyelni az ismétlésekre. Olyan méretű súlyt javasolt választani hozzájuk, amit kétszer 12-15 alkalommal meg tudsz emelni, bicepsz esetében ez általában 3-4 kiló, tricepsznél 1-2 kiló, míg combizmoknál akár 20 kiló is lehet. Általánosságban elmondható, hogy erőnléttől függően kézi súlyzókból egyenként legalább 2 kilóssal érdemes elvégezni a gyakorlatokat, de ez növelhető. Mielőtt belevágnál az edzésbe, előtte mindenképp melegíts be, és amikor végeztél, akkor nyújts le - lássuk a gyakorlatokat!

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük