Égeti a kalóriákat, és gyönyörű testet farag: 8 hatékony, otthon is elvégezhető súlyzós gyakorlat

Súlyzós gyakorlatokkal gyönyörű, tónusos testet lehet formálni, mert nemcsak az izmokat építik, hanem a zsírégetést is beindítják.

GettyImages-1250020385

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A súlyzós edzések nagyon hatékonyan építik az izmokat, és égetik a zsírt, a heti 2-3 alkalommal, rendszeresen végzett testmozgás pedig rövid idő alatt látványos eredményekkel járhat.

A mozgás mellett az étkezésre is oda kell figyelni ahhoz, hogy valóban tónusosabb, formásabb legyen az alak, a mediterrán diéta étrendje jó útmutató lehet azok számára, akik egészségesebb életmódra szeretnének váltani.

Otthoni súlyzós edzések nőknek

A súlyzókkal végzett gyakorlatok erősítenek, növelik az izomtömeget, fokozzák a stabilizációt, és nagyon sokoldalúan beépíthetőek az edzéstervbe. Az erőnléti edzések, amibe a súlyzók is beletartoznak, mindemellett bizonyítottan felgyorsítják a kalóriaégetést, és még az edzések után lévő utóégető hatás is garantálja a zsírvesztést.

Ideális esetben 6-10-es sorozatokban végezendőek a mozdulatsorok, érdemes figyelni az ismétlésekre. Olyan méretű súlyt javasolt választani hozzájuk, amit kétszer 12-15 alkalommal meg tudsz emelni, bicepsz esetében ez általában 3-4 kiló, tricepsznél 1-2 kiló, míg combizmoknál akár 20 kiló is lehet. Általánosságban elmondható, hogy erőnléttől függően kézi súlyzókból egyenként legalább 2 kilóssal érdemes elvégezni a gyakorlatokat, de ez növelhető. Mielőtt belevágnál az edzésbe, előtte mindenképp melegíts be, és amikor végeztél, akkor nyújts le - lássuk a gyakorlatokat!

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük