Rákellenes, szíverősítő tápanyagokkal van tele: 10 ételötlet spenótból
A spenót gazdag antioxidáns, szíverősítő hatású tápanyagokban, és sokféleképpen elkészíthető.

zöld shakshuka
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zöld leveles zöldségek, így a spenót temérdek fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek antioxidáns, sejtvédő hatással bírnak, és a szív működését is segítik, így érdemes gyakran fogyasztani belőle.

A spenót rendkívül gazdag K-vitaminban és káliumban, magnéziumban, melyek mindegyike védi és erősíti a szívet, hozzájárul a vérnyomás stabilizálásához. Sok antioxidáns hatású karotint és még szelént is bőven tartalmaz, amelyek védik a sejteket, megkötik a szabad gyököket, ezáltal a rákos megbetegedések megelőzésében is hasznosak. Lutein- és zeaxantin-tartalmuk révén védik a szemet is.

Spenótos ételek

A spenót tehát rendkívül sok jótékony hatással bír, ezért gyakran érdemes betervezni a napi étkezésbe akár fagyasztott vagy friss változatban is. A zöldség szerencsére változatosan elkészíthető, így biztosan nem lesz unalmas a hetek során.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük