Rákellenes, szíverősítő tápanyagokkal van tele: 10 ételötlet spenótból
A spenót gazdag antioxidáns, szíverősítő hatású tápanyagokban, és sokféleképpen elkészíthető.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A zöld leveles zöldségek, így a spenót temérdek fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek antioxidáns, sejtvédő hatással bírnak, és a szív működését is segítik, így érdemes gyakran fogyasztani belőle.
A spenót rendkívül gazdag K-vitaminban és káliumban, magnéziumban, melyek mindegyike védi és erősíti a szívet, hozzájárul a vérnyomás stabilizálásához. Sok antioxidáns hatású karotint és még szelént is bőven tartalmaz, amelyek védik a sejteket, megkötik a szabad gyököket, ezáltal a rákos megbetegedések megelőzésében is hasznosak. Lutein- és zeaxantin-tartalmuk révén védik a szemet is.
Spenótos ételek
A spenót tehát rendkívül sok jótékony hatással bír, ezért gyakran érdemes betervezni a napi étkezésbe akár fagyasztott vagy friss változatban is. A zöldség szerencsére változatosan elkészíthető, így biztosan nem lesz unalmas a hetek során.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!

- vérnyomáscsökkentő
- medvehagyma