10 étel az immunerősítő medvehagymából: csökkenti a gyulladást és a vérnyomást
Az immunerősítő tavaszi medvehagymából érdemes sokat fogyasztani.
A tavasz sokaknak egyet jelent a medvehagyma szezonjával, hiszen amellett, hogy az év elsőként begyűjthető növénye, remekül feltölti a tél folyamán kiürült vitaminraktárakat, és számos jótékony hatással bír. Amíg lehet kirándulni, érdemes gyűjteni belőle.
Aki tehette, már március elején bespájzolt a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag növényből: érdemes néhány csokorral a fagyasztóba is tenni vele, hiszen számos módon elkészíthető. Bár a fagyasztóból kivéve már elveszti ropogósságát, a fokhagymaszerű íze és tápanyagai megmaradnak.
Medvehagymás receptek
A medvehagyma gazdag káliumban, amely a szív működését védi, és a vérnyomást állítja helyre, valamint kalciumban, ami többek között a csontok egészségéért felel, de a fokhagymához hasonlóan magas a szeléntartalma is, ezáltal védi a sejteket és az agyműködést. Remek immunerősítő, gyulladáscsökkentő, gazdag C- és K-vitaminban is.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
- medvehagyma
- egészségügyi diéta
- immunerősítő
- gyulladáscsökkentő
- vérnyomáscsökkentő
- szívbarát diéta
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!
- megelőzés
- immunrendszer