10 étel az immunerősítő medvehagymából: csökkenti a gyulladást és a vérnyomást
Az immunerősítő tavaszi medvehagymából érdemes sokat fogyasztani.

medvehagyma-medvehagymas-pesto-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavasz sokaknak egyet jelent a medvehagyma szezonjával, hiszen amellett, hogy az év elsőként begyűjthető növénye, remekül feltölti a tél folyamán kiürült vitaminraktárakat, és számos jótékony hatással bír. Amíg lehet kirándulni, érdemes gyűjteni belőle.

Aki tehette, már március elején bespájzolt a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag növényből: érdemes néhány csokorral a fagyasztóba is tenni vele, hiszen számos módon elkészíthető. Bár a fagyasztóból kivéve már elveszti ropogósságát, a fokhagymaszerű íze és tápanyagai megmaradnak.

Medvehagymás receptek

A medvehagyma gazdag káliumban, amely a szív működését védi, és a vérnyomást állítja helyre, valamint kalciumban, ami többek között a csontok egészségéért felel, de a fokhagymához hasonlóan magas a szeléntartalma is, ezáltal védi a sejteket és az agyműködést. Remek immunerősítő, gyulladáscsökkentő, gazdag C- és K-vitaminban is. 

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt

A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük