10-szer annyi C-vitamin van benne, mint a citromban: ezekből pótold télen a vitamint
Felejtsd el a táplálékkiegészítőket és a tablettákat.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A C-vitamint nem képes az emberi szervezet önmagából előállítani, így azt táplálék formájában kell bejuttatni. A hiánytünetek olyan ismert jelenségeket produkálnak, mint a legyengült immunrendszer, a fertőzésre és gyulladásra hajlamos szervezet, a vérzékenység vagy a lassú sebgyógyulás.
A minimális napi C-vitamin-szükséglet 60 milligramm, ám ez éppen csak ahhoz elég, hogy ne kapj skorbutot, ennél a téli időszakban sokkal többre van szükség. 10 dkg citrom nagyjából 50-60 mg C-vitamint tartalmaz. A következő gyümölcsökben és zöldségekben számottevő mennyiség található meg ebből a rendkívül fontos antioxidánsból.
Nehogy túladagold!
Vitaminból van vízben és zsírban oldódó is. A jóból is megárt a sok, tehát egyik fajtát sem szabad túladagolni. Nézz meg, melyikre kell nagyon vigyázni!
OLVASD EL EZT IS!

- megelőzés
- immunrendszer
C-vitamin-por: tényleg jobb, mint a tabletta?

- paprika
- sárgarépa
5 létfontosságú vitamin, amelyet mindennap enned kell

- megelőzés
- d-vitamin