A tejnél 10-szer több kalciumot tartalmaz: 10 étel a csonterősítő hatású mákból
A kalciumban gazdag mák sósan és édesen is finom.
A kalcium számos egészségügyi előnnyel bír a szervezet számára: segít megelőzni a csontritkulást, megőrizni a fogak és a csontok épségét, de a sejtmegújulást, a keringési rendszer, valamint az izmok megfelelő működését, valamint a magnézium felszívódását is támogatja.
A kalcium napi ajánlott beviteli mennyisége 800-1000 milligramm. Hosszabb távú túladagolását ugyan összefüggésbe hozták már az érelmeszesedéssel is, ám étkezéssel lehetetlen túladagolni ezt a fontos ásványi anyagot.
A mák kalciumtartalma
Az első számú kalciumforrásként legtöbbször a tejet szokás említeni, pedig léteznek olyan élelmiszerek, melyek sokkal nagyobb arányban tartalmazzák. Miközben egy deciliter tehéntej 100-120 milligrammot tartalmaz, a mák 100 grammonként 1400 milligrammot, ami laktóz- és tejfehérje-érzékenyeknek is fontos adat. A D-vitamin pótlására azonban fontos figyelni mellette, ez támogatja ugyanis a kalcium megfelelő felszívódását.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- megelőzés
- csontritkulás
10 étel, ami segít megelőzni a csontritkulást: már fiatalon fogyasztani kell őket
- d-vitamin
- immunerősítő