A hagyományos tejberizs receptje
Ne zacskóst készíts!
Ha laktató, egészséges és olcsón összehozható desszertre vágysz, akkor ez a te recepted!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha vaníliaillat terjeng a levegőben, valaki a tűzhely mellett áll egy kancsó tejjel, és lelkesen locsolgat belőle a lábosba, akkor biztos lehetsz benne, hogy az a valaki tejberizst készít.

Gyümölcslekvárral, befőttel, kompóttal, szinte bármivel kiegészítheted, amit csak a kamrában találsz, egyszerűen mindennel finom.

Tejberizs

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér rizs
  • 2 dl víz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 liter zsíros tej
  • 1 citrom
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só
  • 1 nagy marék mazsola

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Végy elő egy szép nagy, mély lábast, öntsd bele a vizet és a rizst, és egy csipet só társaságában kezdd el - folyamatos kavargatás mellett - főzni. Miután elfőtt a víz, ragadd meg bátran a tejet, és mindig önts hozzá belőle, majd ha felitta, akkor jöhet az újabb adag, egészen addig, amíg már nem vesz fel többet.

Az a jó, ha nem veszi fel az összes tejet, és kicsit híg marad az állaga. Reszeld hozzá a citrom héját, kapard bele a vaníliát és szórd bele a mazsolát, keverd össze a cukorral, majd fedd le, tedd félre legalább egy órára, és már kész is vagy vele.

A legjobb hazai klasszikusok

Ha imádod a cukrászdák polcain sorba rendezett hagyományos desszerteket, készítsd el őket otthon!

Blog.hu ajánló