Bögrés meggyes-mákos muffin - 30 perc, és kész
A savanykás, lédús meggy remekül illik a könnyű, édeskés mákos muffinba.

A legnépszerűbb muffinok között ott a helye a zamatos meggyes-mákos változatnak. Ehhez még a mérleget sem kell elővenned. Pillanatok alatt összekevered, és gyorsan meg is sül az omlós édesség.
Figyelj, hogy csak háromnegyedig töltsd a muffinsütő mélyedéseit, mert a tészta sülés közben szépen feljön. Ezzel a kipróbált recepttel mindig biztos a siker.

Meggyes-mákos muffin
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 bögre liszt
- 1 bögre meggy
- negyed bögre darált mák
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál fahéj
Egy tálban vegyítsd a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a mákot, valamint a citrom reszelt héját. Egy másik edényben a vajat keverd ki a cukorral, majd a tojásokkal. Óvatosan dolgozd össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ha a massza sima, kanalazd papírral kibélelt muffinsütőbe, és szórd rá a kimagozott meggyet.
A tésztát told előmelegített sütőbe, és 180 fokos sütőben süsd aranybarnára 20 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát. Ha az egyik muffinba szúrt tűre vagy hegyes késre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd még néhány percig. Porcukorral megszórva kínáld.