Ha hetente kétszer eszed, 2 évvel tovább élhetsz

Mi az?

Az omega-3 zsírsavban gazdag étel fogyasztásával meghosszabbíthatod az életedet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tisztában vagy vele, hogy hal egészséges, mégsem eszed. Arra, hogy miért csak karácsonykor fogyasztunk halat, többféle magyarázat létezik: egyfelől drága, másfelől a csirkét és a disznót szoktuk meg.

Pedig érdemes változtatni kicsit az étrendeden, mert a rendszeres halfogyasztás akár két évvel is meghosszabbíthatja az életet - derült ki amerikai kutatók vizsgálatai során, írja a Daily Mail.

Plusz két év, ha halat eszel

A Washingtoni Egyetem és a Harvard Egyetem Közegészségügyi Intézetének közös munkája bizonyította, hogy azok az idősebb emberek, akiknek a vérében magasabb omega-3-szintet mutattak ki, 25%-kal kisebb valószínűséggel haltak meg idő előtt. A kutatók szerint esetükben egyharmadával csökkent a szívbetegségek okozta haláleset kockázata.

Azok a 65 év feletti vizsgálati alanyok, akiknek a vérében magas omega-3-szintet mutattak ki, 2,2 évvel hosszabb életre számíthattak, mint azok, akik alacsony értékeket mutattak.

Az omega-3 zsírsavak szerepe

Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírok: ide tartozik a dokozahexaén-, az eikoza-pentaén- vagy az alfa-linolénsav. Számos élettani folyamatban fontos szerepet játszanak, kezdve a vérnyomás szabályozásától a gyulladások csökkentéséig.

15 hatékony szívvédő táplálék

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az omega-3 zsírsavakban bővelkedő tengeri halak fogyasztása csökkenti a szervezetben a trigliceridek szintjét - ezek a vérzsírok növelik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Ezen kívül megakadályozzák a vérlemezkék összetapadását és vérröggé alakulását, valamint csökkentik a gyulladást az artériákban.

Hetente kétszer egyél halat!

Elsősorban a tengeri halak biztosítják szervezeted számára az egészségvédő hatású omega-3 zsírsavakat. Egyél tehát több sötétebb húsú tonhalat, heringet, makrélát - mivel ezek a húsukban raktározzák el a zsírt, magas az omega-3-zsírsav tartalmuk.

A gomba ellenes plusz

Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

A hideg vizekben élő lazac és tavi pisztráng ugyancsak gazdag forrásai az omega-3-nak. Velük szemben a fehér húsú halak - mint a lepényhal vagy a tőkehal - a májban raktározzák a zsírt, így omega-3 zsírsavban szegények. A szakértők szerint ha hetente két alkalommal fogyasztasz zsírosabb húsú halakat, már komoly egészségügyi előnyökkel számolhatsz.

Ezt is szeretjük