A diétázók többsége a kalóriák csökkentésére egész egyszerűen kiiktat egy étkezést, rendszerint a vacsorát, pedig a fogyókúra során éppoly fontos étkezés, mint a reggeli vagy az ebéd.
Arra, hogy jó ötlet-e este vacsorázni, vagy jobb, ha mellőzöd a fogyókúrád során, a válasz a kalóriákban és a mozgásban rejlik. Ha szépen kiszámolod a napi bevihetó kalóriákat, a makrotápanyag-mennyiségeket, a zsírokat, fehérjéket, szénhidrátokat, úgy alakíthatod a napod, hogy egy könnyed vacsora is beleférjen. Ha a mozgást munka utánra hagyod, még inkább szükség lenne fehérjében és rostokban gazdag vacsorával zárnod a napod.
Tepsis finomságok, gyorsan
A tepsis ételekben az a jó, hogy pillanatok alatt elkészíthetők, és jól variálhatók. Mutatunk pár diétás, de változatosan elkészíthető ételt, amik eltelítenek az esti órákban anélkül, hogy túlennéd magad.

A padlizsán a mozzarellával és a paradicsommal remek hármast alkot, és csupán 300 kalória egy adag belőle. Fűszerek közül használj fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, egy csipet sót és borsot. A receptet
ide kattintva találod.

Vacsorára könnyed fogás a tepsiben sült édesburgonya csirkemellel, zöldbabbal, brokkolival, sárgarépával és kakukkfűvel, rozmaringgal és egy pici olívaolajjal megbolondítva.
Fotó: rudisill / Getty Images Hungary

Kalóriaszegény finomság a spárga és a cukkini is, ami jó kiindulópont egy tepsis ételhez. Turbózd fel teljes kiőrlésű durum tésztával, zsírszegény tejföllel vagy kefírrel, sóval, borssal és kaporral.

A rakott karfiol a feketeerdő sonkától és a cheddar sajttól lesz igazán ízletes. Kattints
ide a receptért.

A
sült kelbimbó vitaminban nagyon gazdag, diétás, mégis ízletes zöldség, amit a csirkemell és a fűszerek tesznek gazdagabbá.

Szeleteld vékony karikákra a cukkinit, padlizsánt és a paradicsomot, rétegezd egymás mellé a képen látható módon, fűszerezd kaporral, sóval és borssal, majd öntsd nyakon egy doboz kefírrel. A tetejére zsírszegény sajtot reszelj.

Az édesburgonya remekül illik a fetához. Vágd a krumplit hasábokra, két fej lilahagymát pucolj meg, szeleteld nagyobb darabokra, tedd tűzálló tálba, sózd, borsozd és ízesítsd rozmaringgal és citromhéjjal. Sütés után morzsold rá a fetadarabokat.
Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary