Tepsiben sült, isteni köret édesburgonyából: ha ezt eszed, fogyni fogsz
A ropogósra sült, fűszeres édesburgonya sültekhez, szaftos húsokhoz az egyik legegészségesebb köret.

Tepsiben sült, isteni köret édesburgonyából: ha ezt eszed, fogyni fogsz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édesburgonya hihetetlenül magas C-, B2-, B6-, D-, valamint E-vitamin-tartalommal rendelkezik. Köretként a legnépszerűbb, és rengeteg módon variálható. A legegyszerűbb, ha beleszórod a tepsibe, és feldobod fűszerekkel. Így nem fog tocsogni az olajban, és munka is alig van vele.

Fűszeres édesburgonya recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg édesburgonya
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 db közepes lilahagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, mosd meg, majd kockázd fel. A lilahagymát is pucold meg, és darabold fel tetszés szerint. Rendezd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tűzálló edénybe. Tépkedj még hozzá rozmaringot, rakd hozzá a fokhagymát, és locsold meg olívaolajjal. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, és kicsit forgasd össze.
Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40-50 perc alatt. Közben többször forgasd meg a krumplit, hogy egyformán piruljon.

Ezt is szeretjük