Isteni rakott padlizsán mozzarellával megpakolva: 300 kalória egy adag
A töltött padlizsán hús nélkül, paradicsomszósszal, mozzarellával is laktató és nagyon ízletes.

Isteni rakott padlizsán mozzarellával megpakolva: 300 kalória egy adag
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

Nőiesek, és szépen elrejtik a hasat ezek a szettek: előnyös fazonok gömbölyded idomokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges padlizsánból rengeteg étvágygerjesztő fogást készíthetsz. A paradicsommal és a mozzarellával remek hármast alkot, összesütve pedig igazán fenséges. Ebből a töltött padlizsánból senkinek sem hiányzik majd a hús. Diétád alatt is bátran jóllakhatsz vele, hiszen alig van benne kalória. Ha kéznél van a grilled, azon is megsütheted, nem fogsz csalódni.

Paradicsomszósszal és mozzarellával rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 4 db padlizsán
  • 60 dkg hámozott paradicsom
  • 15 dkg mozzarella
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott padlizsánt hosszában vágd ketté, a belsejét kapard ki, sózd be, és hagyd állni, amíg elkészíted a paradicsomos szószt. Így biztosan nem lesz keserű. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd pirítsd meg kevés olívaolajon. Rakd rá a hámozott paradicsomot, önts rá kevés vizet, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd párold 15 percig.
 

A padlizsánokat tedd egy olajjal kikent, tűzálló tálba, és töltsd meg mindegyiket a paradicsomos szósszal. Fedd le egy alufóliával, és 180 fokon süsd 30 percig. Szúrj bele egy kést. Ha elég puha, szórd meg a reszelt mozzarellával, és told vissza még tíz percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

Ezt is szeretjük