Isteni rakott padlizsán mozzarellával megpakolva: 300 kalória egy adag
A töltött padlizsán hús nélkül, paradicsomszósszal, mozzarellával is laktató és nagyon ízletes.

Isteni rakott padlizsán mozzarellával megpakolva: 300 kalória egy adag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges padlizsánból rengeteg étvágygerjesztő fogást készíthetsz. A paradicsommal és a mozzarellával remek hármast alkot, összesütve pedig igazán fenséges. Ebből a töltött padlizsánból senkinek sem hiányzik majd a hús. Diétád alatt is bátran jóllakhatsz vele, hiszen alig van benne kalória. Ha kéznél van a grilled, azon is megsütheted, nem fogsz csalódni.

Paradicsomszósszal és mozzarellával rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 4 db padlizsán
  • 60 dkg hámozott paradicsom
  • 15 dkg mozzarella
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott padlizsánt hosszában vágd ketté, a belsejét kapard ki, sózd be, és hagyd állni, amíg elkészíted a paradicsomos szószt. Így biztosan nem lesz keserű. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd pirítsd meg kevés olívaolajon. Rakd rá a hámozott paradicsomot, önts rá kevés vizet, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd párold 15 percig.
 

A padlizsánokat tedd egy olajjal kikent, tűzálló tálba, és töltsd meg mindegyiket a paradicsomos szósszal. Fedd le egy alufóliával, és 180 fokon süsd 30 percig. Szúrj bele egy kést. Ha elég puha, szórd meg a reszelt mozzarellával, és told vissza még tíz percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

Ezt is szeretjük