800 kalória mínusz 90 perc alatt! Melyik mozgásformával lehetséges?

A Bikram jóga segít a méregtelenítésben és a fogyásban.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jóga szó hallattál legtöbben a testi-lelki egyensúly keresésére asszociálnak, a testformálás keveseknek jut eszébe róla.

Bár a keleti mozgásforma eredeti célja valóban nem a fogyás, sokkal inkább a testi és szellemi erők felébresztése, mire a nyugati világba eljutott, már számos válfaja kialakult. Ezek közül az egyik a Bikram jóga, amely beindítja a test méregtelenítő folyamatait, és a fogyásban is segít.

Így működik a Bikram jóga

India határain túl elsőként a hatha jóga vált népszerűvé, mely - úgy, mint más jógafajták - egy holisztikus rendszer: az ászanák mellett a meditáció különböző fokai is részét képezik. Nyugaton azonban legtöbbször testkultúraként tekintenek rá.

A hatha jógából fejlődött ki a Bikram jóga, melynek megalkotója Bikram Choudhury volt. Csakúgy, mint a jóga más válfajainál, itt is 90 percből áll egy óra, a legnagyobb különbség azonban az, hogy a Bikram jógát 38-40°C-ra felfűtött teremben végzik.

Az óra menete állandó, hiszen minden alkalommal ugyanazon 26 gyakorlat ismétlődik. A magasabb hőmérséklet hatására az izmok és az ízületek lazábbá válnak, valamint beindulnak a test méregtelenítő folyamatai.

Fogyaszt és méregtelenít

Mérések szerint másfél óra alatt akár 800 kalóriát is eléget a tested egy óra során. Kattints az alábbi videóra, és hallgasd meg, mit mond Nádas Linda jógaoktató a Bikram jóga fogyasztó hatásáról.

Mit vigyél magaddal Bikram jógaórára?

Ne gondold, hogy kicsit megizzadsz majd az órán, és elég, ha viszel egy törölközőt. Készülj fel rá, hogy dőlni fog rólad a víz, és az óra után szeretnél majd rögtön lezuhanyozni. Ennek megfelelően vigyél magaddal tusfürdőt, két törölközőt - az egyik az órán fog kelleni.

Váltás fehérnemű is legyen nálad, valamint jó, ha minél kevesebb ruha van rajtad az órán. Ez lehet egy trikó vagy top, testre simuló rövidnadrág. Zokni szinte biztosan nem fog kelleni.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bikram vagy hot?

Sokan teszik fel a kérdést, hogy mi is a különbség a Bikram és a hot jóga között. A hot jóga egy nagyobb kategóriának tekinthető, amelybe beletartozik a Bikram, a moksa és a CorePower jóga is - melyeket szintén felfűtött teremben végeznek.

Ezt is szeretjük