Lapos has, kerek popsi: 3 jógagyakorlat a feszes testért
Kemény edzés nélkül is tehetsz azért, hogy a tested feszes legyen. A következő gyakorlatok segítenek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jógagyakorlatok az egész testre hatnak, és nem egy-egy problémás területet állítanak a középpontba, hogy azt eddzék.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne a jóga révén bizonyos testtájaknak különleges figyelmet szentelni. Cikkünk ebben nyújt segítséget.

Lapos has és kerek popsi

A has kifejezetten hálásan fogadja az edzést és a mozgást. Már néhány hét után érezhetőek és láthatóak az első eredmények: az izomszövet és a bőr feszesedik, és a hasizmok jobban el tudják látni fontos feladataikat. A kevés, ám figyelmesen kivitelezett gyakorlat biztosabban hat, mint a sok gyors és mechanikus mozgássor. A has is szereti a rendszerességet. Ha pár hét edzés után ismét cserbenhagyod, az izmok éppoly gyorsan vissza is fejlődnek.

A sok üldögéléstől és a mozgáshiánytól a farizmok petyhüdtté válnak, és gyengül a keringésük - lehetőséget adva a narancsbőr kialakulásának. Meghálálják viszont a gyors sétákat és a gyakori lépcsőzést, az úszást és a kerékpározást, de emellett próbáld ki a következő gyakorlatokat is.

Harcos - álló mérleg

Helyezd a súlyodat a bal lábadra. Ezzel egyidejűleg döntsd előre a törzsedet, nyújtsd hátra a karjaidat és a jobb lábadat. Fontos, hogy a karok, a törzs és a hátra nyújtott láb egy egyenest képezzenek, és párhuzamosak legyenek a talajjal. A tekintetedet irányítsd a talajra. Jól nyújtsd ki a jobb lábadat és a karjaidat, és nyújtsd meg a tarkódat. Maradj néhány lélegzetvételig ebben a pozícióban. Engedd le lassan a jobb lábadat, és emelkedj vissza álló helyzetbe. Ismételd meg a mozdulatsort a másik oldalra is. Fontos, az egész gyakorlat alatt figyelj oda, hogy a medencéd ne süllyedjen oldalra. Ha jól csinálod, ezzel a gyakorlattal erősíted a hátizmaidat, a fenekedet és a lábadat.

Sáska

Feküdj hasra, a homlokodat fektesd a talajra. A karjaidat tedd közel a tested mellé, a tenyereidet fordíts lefelé. A lábfejeket és a térdeket tedd csípőszélességű terpeszbe. Hajlítsd be a lábaidat függőleges helyzetbe, a talpaid nézzenek felfelé. Nyomd a lágyékodat a talajhoz, és lassan emeld fel a törzsedet. Mozdítsd előre és felfelé a szegycsontodat, és nyújtsd meg jól a tarkódat. Ezután lassan emeld fel a lábaidat, a talpaidat mozdítsd a plafon felé. Néhány lélegzetvétel után engedd vissza lassan a lábaidat, a lábszáraid maradjanak behajlítva. Lassan engedd el magad, és nyújtsd ki a lábaidat. Tedd egymásra a kezeidet, és engedd rá a homlokodat. Ezzel a gyakorlattal formálhatod a feneket, a comb hátsó izmait, valamint erősítheted a hátad.

Bikram jóga

Ha szeretnél kipróbálni egy igazán hatásos méregtelenítő és fogyasztó hatású jógafajtát, kattints az alábbi videóra, és informálódj!

Fekvő terpesz

Feküdj hanyatt, a lábaidat felhúzva tedd le, kezeidet tedd a hasadra. Nyújtsd felfelé a lábaidat, és kinyújtva terpeszd őket szét annyira, hogy kellemes legyen. Ha nehezen megy, kicsit hajlítsd be a lábaidat. Nyomd le a derekadat a talajra, és húzd be a köldöködet.

Lassan emeld meg a felsőtestedet, és kinyújtott karokkal nyúlj előre a lábaid között. Tartsd meg a pozíciót néhány lélegzetvételig, azután gördülj vissza hanyatt fekvésbe. Ha túlságosan feszül a nyakad és a tarkód, az egyik kezedet tedd a tarkód alá, hogy megtámaszd. Ne húzd! Ezzel a gyakorlattal a hasizmot, a comb külső oldalát és a csípőt formálhatod.

Ezt is szeretjük