2 hét, 9 kiló
A 2 hetes diéta célja a zsírsejtek radikális lecsökkentése, mégpedig úgy, hogy a kúra végeztével nem fenyeget majd a visszahízás veszélye sem.
Mintaétrend
1. nap
Reggeli: joghurt és müzli gyümölcsökkel, két csésze gyógynövénytea.Hozzávalók: 2 evőkanál zabpehely, egy kis banán, 1 kis alma, 1 teáskanál darált dió, 1 pohár joghurt.
A banánt nyomd össze, és keverd el a joghurttal, majd tedd bele a többi hozzávalót is.
Tízórai: amszterdami zellerkenyér.
Hozzávalók: 1 szelet Graham-kenyér, 1 teáskanál sovány túró, 3 dkg edami sajt, 8 dkg zellerszár.
Kend rá a kenyérre a túrót, fektesd rá a sajtot, és díszítsd a zellerszár-darabokkal.
Ebéd: zöldmag-gombóc zöldbabbal.
Hozzávalók: 3 evőkanál őrölt zöldmag, 1 dl zöldségleves, 2 evőkanál sovány túró, bors, majoránna, szerecsendió, 15 dkg zöldbab.
A zöldmagőrleményt a zöldséglevesben a fűszerekkel 20 percig főzd. Keverd el a túróval, és formálj belőle gombócokat. Sós lobogó vízben 15 percig főzd. Párolt zöldbabbal tálald.
Uzsonna: egy papaya.
Vacsora: paradicsomsaláta friss sajttal.
Hozzávalók: 250 g paradicsom, 2 teáskanál olaj, 1 teáskanál gyümölcsecet, 1 teáskanál szójamártás, 1 kis hagyma, 3 dkg morzsolt friss sajt, 2 teáskanál friss bazsalikom.
Az ecetből, az olajból és a fűszerekből készíts marinádot. Keverd el a felszeletelt hagymával, a paradicsomkarikákkal és a bazsalikommal. Fogyassz hozzá egy szelet kétszersültet.
2. nap
Reggeli: paprikás camembert-kenyér.Hozzávalók: 1 szelet barnakenyér, 1 teáskanál margarin, 3 dkg camembert, őrölt paprika, 1 kis alma.
A kenyeret kend meg margarinnal, helyezd rá a sajtszeleteket, szórd meg paprikával, és almaszeletekkel díszítsd. Fogyassz hozzá két csésze kávét vagy teát.
Tízórai: narancsos müzli.
Hozzávalók: 2 evőkanál zabpehely, 1 pohár sovány joghurt, 1 teáskanál méz, 1 narancs.
A joghurtot a mézzel, a zabpehellyel és a narancsdarabokkal keverd el.
Ebéd: pisztráng gombával.
Hozzávalók: 30 dkg tisztított pisztráng, só, bors, citromlé, 5 dkg szeletelt gomba, 1 teáskanál olaj, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 2 héjában főtt burgonya.
A halat enyhén sózd meg, a gombaszeleteket fűszerezd, és töltsd a pisztrángba. Egy darab alufóliát olajozz be, és csomagold bele a halat. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig süsd. Tálaláskor rakd körbe a petrezselyemmel megszórt héjában főtt burgonyával.
Uzsonna: 1 szilva, 1 korpás keksz.
Vacsora: paprikasaláta sajtkockákkal.
Hozzávalók: 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 1 evőkanál gyümölcsecet, 2 evőkanál víz, 1 teáskanál olaj, só, bors, bazsalikom, 4,5 dkg sajt.
Készíts salátaöntetet, majd keverd bele a zöldségeket, a sajtkockákat, valamint a bazsalikomot. Egy szelet pirítóssal tálald.
3. nap
Reggeli: málnás müzli.Hozzávalók: 2 evőkanál zabpehely, 1 evőkanál búzacsíra, 10 dkg fagyasztott málna, 1 teáskanál méz, 1,5 dl sovány tej.
A felengedett málnát keverd el a mézzel és a tejjel, majd szórd meg a zabpehellyel és a búzacsírával.
Tízórai: pirítós mustáros túróval.
Hozzávalók: 2 szelet pirítós, 2 dkg sovány túró, 1 teáskanál mustár, 5 dkg uborka.
A kenyereket kend meg a túróval és a mustárral, majd borítsd be az uborkaszeletekkel.
Ebéd: Póré-gratin szezámhéjjal.
Hozzávalók: 1 póré, 2 héjában főtt burgonya, 2 evőkanál sovány joghurt, 2 dkg parmezán, 1 evőkanál szezámmag.
A pórét három percig párold, majd a krumpliszeletekkel együtt rakd egy tűzálló tálba, majd sózd, borsozd. A joghurtba keverd bele a parmezánt, és öntsd rá a pórés krumplira, majd szórd meg a szezámmaggal. 200 fokon 15 percig süsd.
Uzsonna: 1 kivi, 2 korpás keksz.
Vacsora: mozzarellás, paradicsomos keksz.
A negyedik naptól kezdve a diéta elölről kezdődik.