A tökéletes farsangi fánk receptje
A farsangi időszak nem az igazi fánk nélkül, vedd hát elő a szaggatóformákat és a nagyi legjobb baracklekvárját hozzá.
Összesen 184 találat.
A farsangi időszak nem az igazi fánk nélkül, vedd hát elő a szaggatóformákat és a nagyi legjobb baracklekvárját hozzá.
Amikor odakint a mínuszok repkednek, nagyon jólesik egy tányér forró leves. Miért ne választanád az egyik legjellegzetesebb magyar ételt, a gulyást?
A pogácsánál nincs jobb vendégváró falat. Lepd meg családodat frissen sütött, illatos és omlós sós süteményekkel!
Készítheted egy egyszerű tepsiben is, ha viszont tortaformát használsz, nemcsak finom, de mutatós is lesz ez a könnyen elkészíthető csoda.
Sokáig eláll, és újramelegítve csak még finomabb lesz. Igazi laktató, téli finomság, és olyat is tudunk, ami 30 perc alatt kész.
A babnak kifejezetten magas a tápanyagtartalma, így ezek a laktató, forró levesek akár főételnek is beillenek.
Karakteres ízek, merész fűszerezés és egyszerű elkészítés. Ilyen ételből most 85-öt találsz cikkünkben.
Igazi magyaros ízvilág a hideg téli napokra. Készülhet marhából vagy babbal, paprikával fűszerezve garantáltan felmelegít.
Lassan jó már a nyáron eltett savanyú káposzta, és van néhány ötletünk, hogy mihez kezdj vele. Fazekakat elő, és rakd rétegekbe!
Egy kellemes vacsora nem pénz, csak leleményesség kérdése. Nézd meg, milyen finomságokat készíthetsz szűkös költségvetés mellett is!
A ropogós, békebeli rétest senkinek sem kell bemutatni. A töltelékek között viszont biztos van olyan, amelyikkel még nem találkoztál.
Az aranyszínű puliszka nem csak hazánkban, de Erdélyben, szász, ukrán, sőt, még bolgár földön is népszerű étel.
Vagyis egy friss saláta, ha valami egyszerűre, egy szaftos pörkölt, ha valami laktatóra vágysz. Három recept, plusz egy receptvideó.
Bár pár óráig eltart, amíg megfő, ha már feltetted a tűzhelyre, nincs vele sok dolgod. Kihagyhatatlan vasárnapi klasszikus.
Tarts mediterrán estét, süss pizzát, majd koronázd meg a világ egyik legegyszerűbb desszertjével, amit Jamie Oliver mutat meg neked.
Igazi nagyis édesség a smarni, ami után még Ferenc József is megnyalta a tíz ujját. Készítsd el, mert nagyon egyszerű.
Bár a bográcsozásnak vége, a pörkölt lábasban elkészítve is nagyon finom. Akkor sem kell lemondanod róla, ha nem vagy húsevő.
Egyszerű, ízletes és nem drága.
A mákos guba nagyon egyszerű és nagyon finom édesség, ráadásul olcsó. Ha nagy vendégséget tervezel, akkor ideális desszert.
Még nem mertél belevágni a nagy feladatba, csak sóvárogsz a tökéletesen ropogós, aranyszínű rántott hús után?
Nem kell rögtön vonatjegyet váltanod, ha elfog a nosztalgia a nagyi főztje iránt. A rizses hús az az étel, amit biztosan te is el tudsz készíteni.
Akár te is elkészítheted a rétes tésztáját, ha viszont ehhez nincs kedved, töltelékekkel is szolgálhatunk.
A pogácsasütés igazi mestere mindenki számára a saját nagymamája. Klasszikus pogácsáinkkal ismét a gyerekkor ízeit élvezheted.
A könnyű salátavacsorák után lepd meg párodat valami igazán karakteres, férfias étekkel. Marhapörköltjeinkre nem lesz panasz.
Akár bográcsban, akár a tűzhelyen készíted, egy jó kis szaftos pörköltnek nincsen párja. Dobd fel egy kis vörösborral, hogy pikáns legyen.
Nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát. Vedd elő a serpenyőt, keverd össze a hozzávalókat, és fordítsd meg a levegőben!
Hamarosan itt az ősz, de a piacokon még találhatsz alapanyagot kedvenc nyári ételedhez. Ráadásul akkor is jóllakhatsz vele, ha diétázol.
Akár egész napos program is kerekedhet a közös baráti főzésből. Ha kiosztod a feladatokat, akkor neked már csak a fakanalat kell forgatnod.
Emlékszel még a nagymamád pogácsájára, ami sosem hűlt ki, mert addigra elkapkodtátok? Most te is megpróbálkozhatsz az előállításával - a siker szinte biztos!
A nagy sikerre való tekintettel ismét lecsóreceptekkel kedveskedünk nektek. Legyen vega vagy laktató egytálétel, a lecsó mindig megállja a helyét.