4 rizseshús-variáció
A legjobb vacsorák
Nem kell rögtön vonatjegyet váltanod, ha elfog a nosztalgia a nagyi főztje iránt. A rizses hús az az étel, amit biztosan te is el tudsz készíteni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Rizses hús, rizottó, gyuvecs, paella - vannak ételek, melyek majdnem minden nemzetnél fellelhetőek, és az egész család szereti őket.

Bár a lehetőségek tárháza igen nagy, azért kezdetnek válassz kiváló minőségű fehérrizst, ha pedig anno nem tanultad meg, a nagyi hogy készíti, akkor most mutatunk hozzá pár receptet.

Zöldséges rizses hús

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús
  • 1 bögre rizs
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 1 zöldpaprika
  • petrezselyem
  • só, bors
  • olaj

A húst vágd apró kockákra, és kevés olajon pirítsd át. Vágd apró kockákra a vegyes zöldséget, és melegítsd elő a sütőt. Ha a hús megpirult, tedd hozzá a zöldpaprikát és a felkockázott zöldségeket, sózd, borsozd, majd lefedve, szép lassan főzd puhára.

Ha kell, önts alá vizet. A megmosott és leszűrt rizst olajon forrósítsd át. Ha sárgulni kezd, add hozzá a petrezselymet, és keverd bele a zöldséges húst, illetve két deci vizet. Fedd le, és tedd a sütőbe 10-15 percre párolódni, hogy a rizs is elkészüljön.

Sovány rizses hús

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúhús
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 bögre rizs
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb ecetes uborka
  • 1 dl fehérbor
  • 1 húsleveskocka
  • friss petrezselyem
  • olaj
  • 1 babérlevél
  • só, bors, erős paprika ízlés szerint

Melegítsd elő a sütőt, a húsleveskockát pedig tedd fel fél liter vízzel forrni. A húst vágd kockára az uborkával, és aprítsd fel a hagymát is. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, és dobd rá a húst, majd pár perc múlva öntsd alá a bort, és add hozzá az uborkát. Sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, ha szereted a csípős ízeket, akkor egy kis erős paprikát is.

Ha a bor fele elpárolgott, tegyél rá egy fedőt, és vedd lejjebb a lángot. A húslevest öntsd egy tűzálló tálba, majd add hozzá a rizst, és hagyd a sütőben megpárolódni. Ha megpuhult, keverd össze a hússal, szórd a reszelt sajtot a tetejére, és tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt megpirul.

Csirkés rizses hús

Hozzávalók:

  • fél kiló csirkemell
  • 1 bögre rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 húsos pirospaprika
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 2 babérlevél
  • olaj
  • kakukkfű
  • friss petrezselyem
  • só, bors, pirospaprika

A csirkehúst vágd négy centis csíkokra, és sózd meg. A hagymát és a paprikát karikázd föl, a leveskockát tedd fel főni két és fél bögre vízzel. Egy nagyobb lábasban melegítsd fel az olajat, és a feldarabolt, megsózott csirkehúst pirítsd meg benne. Add hozzá a vöröshagymát, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Ha a vöröshagyma összeesett, szórd meg pirospaprikával, és öntsd bele a húslevest.

Tedd bele a babérleveleket, a kakukkfüvet, majd sózd, borsozd. Várd meg, amíg a hús megpuhul, és akkor add hozzá a rizst, de a babérleveleket lehetőleg halászd ki előtte. Forrald fel az egészet, majd alacsony fokozaton főzd tovább, amíg a rizs el nem készül.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Extra gyors tonhalas rizses hús

Hozzávalók:

  • 2 tonhalkonzerv
  • 1 bögre rizs
  • 1 kisebb kukoricakonzerv
  • 1 zöldségleveskocka
  • tejföl
  • majonéz

A rizst két bögre vízzel, egy kis sóval és a zöldségleveskockával tedd fel főni. Bontsd ki a konzerveket, csepegtesd le a tartalmukat, ha szükséges, a tonhalat aprítsd fel. Ha kész a rizs, keverd össze a többi hozzávalóval. Ha nagyon száraz lenne, akkor tegyél hozzá fél doboz tejfölt és egy kis majonézt.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük