4 fantasztikus, olcsó vacsora 1000 forint alatt
Egy kellemes vacsora nem pénz, csak leleményesség kérdése. Nézd meg, milyen finomságokat készíthetsz szűkös költségvetés mellett is!

- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
Van az úgy, hogy hó végén már komolyan megnézed, mi mennyibe kerül a boltban. Ez persze nem akadályozhatja meg, hogy lenyűgözd a párodat egy remek vacsorával!
Mutasd meg neki, hogy bármilyen helyzetből ki tudod hozni a legjobbat, és élvezzétek az ízeket!
Sült farhát köményes krumplival
Hozzávalók:
- 2 húsosabb csirkefarhát
- 10 kicsi krumpli
- kömény
- majoránna
- rozmaring
- olaj
- vaj
- só
- bors
A farhátakat kívül-belül fűszerezd, tedd egy tűzálló tálba, önts alá kevés vizet, takard le fóliával, és tedd a sütőbe. Ha már megfőtt, vedd le a fóliát, tegyél a húsok tetejére egy kevés vajat, hogy ropogósabbak legyenek, és süsd meg őket pirosra.
A krumplikat mosd és sikáld meg alaposan, ha nagyobbak, vágd darabokra. Szórd meg sóval, borssal, őrölt köménnyel, és locsold meg kevés olajjal. Tedd őket sütőlemezre, és süsd félkészre. Ezután tegyél egy kis darab vajat mindegyik tetejére, és süsd készre.
Lapcsánka fokhagymás tejföllel
Hozzávalók a lapcsánkához:
- 1 kg burgonya
- 2-3 púpos evőkanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz:
- 1 kis doboz tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- kis fehérbors
A krumplit reszeld le, majd add hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és keverd el a liszttel. Serpenyőben melegíts kevés olajat, és kis adagonként süsd ki a tésztát, mindkét oldalát megpirítva. Tálaláskor tedd mellé a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.
Darált hússal töltött tejfölös krumpli
Hozzávalók:
- 4 nagy krumpli
- 30 dkg darált hús
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só
- bors
- pár kanál tejföl
A krumplit pár percre tedd forró vízbe, majd óvatosan hámozd meg, vágd ketté, és a közepébe vájj lyukat. A húsból, a tojásból, a felkockázott hagymából és a fűszerekből keverj fasírozottat, és töltsd bele a krumplikba. A tetejükre tegyél egy kevés tejfölt, majd egy rácson fóliával letakarva tedd a sütőbe. Főzd így 15 percig, majd vedd le a fóliát, és locsolgatás közben pirítsd meg - érdemes tenni alá egy tepsit. Végül szórd meg a reszelt sajttal, és olvaszd rá. Kínálhatsz mellé savanyúságot.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Citromos csirke
Hozzávalók:
- 2 csirkecomb
- 2-3 dl tejföl
- 1 citrom
- só
- bors
- vaj
A csirkét sózd és borsozd be. Egy kisebb lábas aljára öntsd a tejföl felét, és fektess rá néhányat a megmosott, hámozatlan citromkarikákból. Tedd a serpenyőbe a húst, a tetejét pedig borítsd be a megmaradt citrommal és tejföllel. A tetejére morzsolj vajat, és párold puhára. Többször rázogasd össze, de ne keverd meg!
OLVASD EL EZT IS!

- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje

- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek

- olasz
- paradicsom