Miből van a gumicukor? 8 kérdés feldolgozott élelmiszerekről, amire nem árt tudni a választ
Tudod, hogy miből készül a kedvenc gumicukrod? Teszteld a mindennapos élelmiszerekkel kapcsolatos ismereteidet!
Összesen 23 találat.
Tudod, hogy miből készül a kedvenc gumicukrod? Teszteld a mindennapos élelmiszerekkel kapcsolatos ismereteidet!
Otthon is elkészíthető a párizsi finom csirkemellből, fűszerekkel és természetes színezékkel.
Van néhány adalékanyag, melyek neve ijesztően hangzik, valójában teljesen ártalmatlanok, még az egészséget is támogathatják.
Az élelmiszeripar számos káros adalékanyagot használ a termékek elkészítéséhez.
22 rizsitalt teszteltek szakértők, és megvizsgálták, mennyi peszticidet, mikotoxint és nehézfémet tartalmaznak.
Sokan láthatták már bizonyos élelmiszerek összetevői között ezt az aminosavat, ami meglepően jó hatást gyakorol a szervezetre.
Az egyik adalékanyagot nem biztonságosnak ítélték a szakértők, de még pár évig biztos, hogy akadnak olyan élelmiszerek, amik tartalmazzák.
A máj elzsírosodásának hátterében gyakran a helytelen táplálkozás áll.
Gyakran cukorhelyettesítőként alkalmazzák a feldolgozott élelmiszerek előállításakor, ám nem kifejezetten előnyös a cukorbetegek, IR-esek számára.
A margarinok csomagolását érdemes áttekinteni a vásárlás előtt, így meggyőződhetsz róla, hogy az adott termék biztonsággal fogyasztható.
A margarinok többsége biztonságosan fogyasztható, a csomagolása mindent elárul.
A kenyér minősége már jobban számít az árnál egy friss hazai kutatás szerint, de sokan még mindig nem figyelnek az adalékanyagokra.
Tudod, milyen élelmiszereknek magas a foszforszintjük?
Országos kutatás során tárták fel a hazai fogyasztók élelmiszer-adalékanyagokkal kapcsolatos ismereteit.
Nem minden adalékanyag veszélyes, amit feltüntetnek a címkéken.
A káros tartósítószerek helyett biztonságos megoldásokat is választhatsz befőzésnél.
Nem minden mesterséges adalékanyag veszélyes, de jobb ismerni őket.
A rovarszármazékok már most ott vannak a leghétköznapibb ételekben.
Olyan ételek és italok is lehetnek a listán, amiket mindennap fogyasztasz.
Allergiás reakciók esetén a legtöbben nem gondolnak az ételszínezékekre.
Természetes eredetűek, de nagyon bizarr mindegyik.
Mától másképp nézel az ételekre.
Jobb, ha nem veszed meg, ha ez is szerepel az összetevők között.