Bizony, rovar van az élelmiszerekben: egyértelműen kiderül a címkéről
A rovarszármazékok már most ott vannak a leghétköznapibb ételekben.

beauty and style

- Erre figyelj, ha vízálló sminket használsz: a felrakása és a lemosása is igényel pár apró trükköt »
- Nem csak szépít, relaxáláshoz is tökéletes az aromafürdő: percek alatt ellazít, és a bőrnek is jót tesz »
- Sokáig újszerűek maradnak a legkényesebb ruhaanyagok, ha jól bánsz velük: a selyem és a gyapjú is meghálálja a törődést »
Top olvasott cikkek
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
Bár a rovarokra a klímaváltozás miatt eltűnő élelmiszerek alternatívájaként is szokás tekinteni, valójában ezek nemcsak a jövő bizarr újításai lesznek. Némelyik már most megtalálható az ételekben.
Az élelmiszerekben leggyakrabban használt rovarszármazék a bíbortetűből kinyert ételfesték, a kármin, illetve a sellakként ismert fényezőanyag, ami a lakktetű váladékából készül.
Rovarok az ételekben
Míg a kármint az E-120 kódszám jelöli a címkéken, a sellakot E-904-es számmal tüntetik fel, ezek pedig a leghétköznapibb élelmiszerekben is megtalálhatók a joghurttól kezdve egészen a szalámiig. Bizarrnak tűnnek, félni azonban nem kell tőlük: az egészséges szervezetre teljesen veszélytelenek.
OLVASD EL EZT IS!

- ételszínezék
- adalékanyag