A zöldségek nemcsak frissen finomak, hanem fűszerezve, zamatosan, sütőben sütve vagy vízben főzve is. Ízletesek, színesek, változatosan készítheted őket, jól mutatnak a tányéron, és a szervezeted biztosan hálás lesz értük, ha pedig egyszer elkezdted ezeket készíteni a hagyományos köretek helyett, biztos, hogy rájuk szoksz.

Brokkoli
A karfiol rokona tömve van a legfontosabb vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és még az íze is felülmúlhatatlan, készítsd párolva, egy kis vajjal megbolondítva, vagy süsd meg egy kis sajttal és fűszerekkel a tetején, vagy bárhogy, isteni lesz.

Cékla
A piros zöldség nem csak savanyúságként finom, bár ezt sokan nem tudják. Sütőbe tolva, némi frissen őrölt borssal és egy kis sóval meghintve egy óra alatt elkészül, és tápláló, finom köret lesz belőle, feltéve, hogy be is kapcsoltad a sütőt.

Kelbimbó
Az ősz egyértelmű sztárja, ha zöldségekről van szó, főzve készíthetsz belőle pürét, vagy miután puhára főzted, egy kis borsos vajban megfuttatva a tűzhelyen lehet belőle fantasztikus köret. Temérdek sajtos tejföllel és zsemlemorzsával megszórva, sütőben megsütve pedig önálló fogás is lehet.

Sütőtök
Az első sárga levelekkel megérkezik a sütőtökszezon is, mindenki nagy örömére. A változatosan készíthető, gyönyörű színben pompázó zöldséget képtelenség nem szeretni. Készíts belőle sűrű krémlevest, pirított tökmaggal, vagy süsd meg a sütőben, hangulatodnak megfelelő formára vágva, egyszerűen isteni lesz.

Sült paprika
Ugyan ez jellemzően grillezős fogás, azonban szerencsére a legnagyobb zimankó közepette is elkészítheted, és bármilyen szaftos sülthöz remekül passzol.

Lilakáposzta
Ha szárnyast sütsz, akkor a legjobb, amit mellé kínálhatsz, a párolt lilakáposzta. A pulykához és a libához egyszerűen nem találtak még ki jobb kísérőt, és ez valószínűleg nem fog változni, de ha nem szárnyasban gondolkodsz, akkor is érdemes elkészítened ezt színes fogást, ami nem mellesleg nagyon gazdaságosan összedobható.

Sárgarépa
Miután az óvodában mindenki megtanult fütyülni, aki megfelelő mennyiségű répát kanalazott be a húslevesével, ideje máshogy tekinteni a sárga gyökérre. A répa nyersen is remek, de talán a legzamatosabb akkor lesz, ha sütőbe rakod, és megpirítod, erre leginkább egyébként a nagyobb, vastagabb példányok alkalmasak.
Mennyei krémlevesek a legjobb zöldségekből
Ha már zöldségek, a legegyszerűbb és legnépszerűbb felhasználásukról is essen pár szó, készíts sűrű és tápláló krémlevest a kedvenc kerti növényedből!
Finom, kalóriaszegény krémlevesek
Nézegess képeket!
Elolvasom