A fűszeres, omlós sült húsoknak nincs párja, és nem is olyan bonyolult elkészíteni némelyiket, mint azt gondolnád. Pár fűszer, esetleg egy jó pác, jó minőségű hús és a sütő, ennyi kell a tökéletes végeredményhez. Amíg pedig sül a finom fogás, addig foglalkozhatsz a vendégeiddel, a családdal vagy bármivel, amihez épp kedved van, hogy aztán jóízűen fogyaszthasd a szaftos falatokat.

Sült csirkeszárnyak
Szinte biztosan a legegyszerűbb fogás, amit sütőben készíthetsz, de szerencsére tulajdonképpen mindenki szereti, és elronthatatlan. Kisebb-nagyobb összejövetelekre is ideális, hiszen borzasztó egyszerűen süthetsz belőle döbbenetesen nagy adagokat, és meglehetősen pénztárcabarát megoldás. A pontos receptjét itt találod.

Fűszeres sült karaj
Hússütéshez az egyik legalkalmasabb alapanyag a sertéshús, abból is a karaj, ami ugyan lehet száraz, de ha jól készíted, akkor finom szaftos lesz, élvezet lesz beleharapni, és szinte szétolvad a szájban. Jól passzolnak hozzá gyümölcsök is, de egyszerű sós-borsos fűszerezéssel is igazi lakoma lehet. Itt egy egyszerű recept, ami biztosan sikerül majd.

Sült csirke
Ha sültekről van szó, akkor mindenki kedvence, a sült csirke sem maradhat ki a felsorolásból. A ropogósra pirult bőr és az alatta megbúvó szaftos, omlós hús jelzi, hogy tökéleteset alkottál, na meg az elégedett tekintetek falatozás közben. Vele pirított zöldségekkel a legfinomabb, de gyakorlatilag bármilyen köret passzol hozzá. A receptjét itt találod.

Kolbásszal töltött sült karaj
Egy igazi hazai ínyencség a kolbásszal töltött karaj, amit egyáltalán nem nehéz elkészítened, a hentesnél általában kérheted, hogy töltsék a húsba a kolbászt - amiből érdemes jó minőségűt választanod, hogy tényleg finom legyen a kész étel -, így neked már csak a sütéssel kell foglalatoskodnod. Itt találod hozzá a bevált receptet.

Szűzpecsenye fűszerkéregben
Az egyik leglátványosabb sült, amit csak készíthetsz, ez a fogás. Szerencsére a látványért nem kell sokat küzdened, egyszerűen csak jól meg kell hempergetned a húst a különböző fűszerekből összeállított keverékben, aztán a többi feladatot a sütő elvégzi. Csak frissen az igazi, tehát érdemes mindig csak annyit sütnöd, amennyi biztosan elfogy. Így készítsd!

Gyors sült csirkecomb
Ha az időd is kevés, és pepecselni sincs kedved, nos, arra a helyzetre lehet megoldás a sült csirkecomb. A dobverőkből jó sok elfér egy tepsiben, így egy kisebb hadseregnek is könnyedén süthetsz ilyen finomságot, ráadásul elrontani sem tudod. Az egyszerű, de nagyszerű receptet itt találod!

Sült oldalas
A szaftos húsok kedvelőinek Szent Grálja a sült oldalas, ez a ropogós, omlós fogás, ami akkor az igazi, ha a csont szinte ledobja magáról a puhára párolódott húst. Fokhagymán és són kívül szinte semmi sem kell ahhoz, hogy tökéletest alkoss, de a pikánsabb ízek kedvelői kipróbálhatják sörben sütve is, az élvezet ekkor is garantált. Az alapváltozatot itt, a söröst pedig itt találod!
Még több kihagyhatatlan fogás, csirkével és sajttal!
Ha az ínycsiklandó csirkehúst sajttal kombinálod, abból mindig zseniális dolgok születnek.
7 kedvenc csirkés-sajtos fogás
Nézegess képeket!
Elolvasom