Így készítsd a Marshall májat
25 perc, és tálalhatod
A sós, ropogós baconbe tekert omlós májnak képtelenség ellenállni és egyszerűen elkészítheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amilyen finom a Marshall máj, olyan egyszerű elkészíteni, ha még sohasem fogtál bele pirítósnál bonyolultabb recept elkészítésébe, akkor is sikerülni fog!

Készítheted csirkemájjal és baconnel is, akkor már a sütés kezdetétől együtt sülhet a máj, és rátekerve a bacon!

Marshall máj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 20 dkg zsíros-húsos szalonna
  • liszt a forgatáshoz
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma - elhagyható

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A májakat tisztítsd meg jó alaposan, majd egy papírtörlővel szárítgasd meg őket. A szalonnát szeleteld egységesen vastag - inkább vékony - szeletekre, vágd be a tetejüket néhány helyen, hogy kisülve kakastaréj formát adjanak. Végy elő egy alkalmas serpenyőt, és pirítsd meg a szalonnák mindkét oldalát hirtelen - ha nem engednek elegendő zsírt, akkor pótold azt olajjal -, majd vedd ki őket a serpenyőből, és tedd félre. 

A májakat forgasd meg lisztben, majd a szalonna zsírjában süsd őket készre. Amikor megfordítod őket, akkor reszelj rájuk fokhagymát, és borsozd meg őket.

Miután kész van minden, tálaláskor minden szelet májat fedj be a pirított szalonnával, és már fogyaszthatod is. 

Izgalmas köretek krumpliból a szaftos fogás mellé

Ha kész a Marshall máj, kell hozzá valami igazán finom köret is!

Ezt is szeretjük