A legjobb spárgás receptek a szezonra: májusban vétek lenne kihagyni

A szuperegészséges spárgából könnyű finom és változatos ételeket készíteni. Ezek biztos, hogy a kedvenceid közé fognak tartozni.

Spárgás receptek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kezdődik a spárgaszezon, és, mivel viszonylag rövid ideig tart, most készíts belőle finomabbnál finomabb fogásokat! A zsenge, roppanós zöldség egészségvédő, rákmegelőző hatása régóta ismert. Nagyon gazdag vitaminokban, folsavban, továbbá remek fehérje- és rostforrás. Vízhajtó, és nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így remek társ a fogyókúrában is. Nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A piacokon ilyenkor már megtalálhatod a zöld és a fehér változatot is. Előbbi lágyabb, utóbbi karakteresebb, erőteljesebb ízű. Fontos, hogy felhasználás előtt a fás szárvégeket feltétlenül távolítsd el, különben keserű lehet a készülő étel. A spárgát rengeteg módon felhasználhatod: sütheted csak úgy, esetleg baconbe tekerve, bundázhatod, de illik pitébe vagy leveles tésztába is. Továbbá remek alapanyaga lehet levesnek és salátának is. Összegyűjtöttük a legjobb spárgás recepteket, csemegézz kedvedre!

A spárga elkészítésének egyik legegyszerűbb és legfinomabb módja, ha parmezános bundába forgatod. Megsütheted olajban vagy sütőben is. Fokhagymás, majonézes mártogatóssal fenséges fogás.
Ennél egyszerűbb már nem is lehetne! Csak csavard baconbe a spárgát, és süsd meg sütőben. Kínáld hollandi mártással, azzal még finomabb.
Elkészítheted úgy is a baconös spárgát, hogy nyúlós sajtréteget sütsz rá. A mozzarella igazán jól illik hozzá. Előételként, köretként vagy vacsoraként is tálalhatod.
A zöldséges, serpenyős csirke ebédre és vacsorára is kitűnő választás. Nagy előnye, hogy villámgyorsan elkészül. Mivel kalóriaszegény, fogyókúra alatt is bátran jóllakhatsz vele.
Ha szereted a sós pitéket, a spárgás, paradicsomos változat tuti nyerő. A tésztát érdemes saját kezűleg elkészíteni, de idő hiányában akár a leveles tésztát is bevetheted hozzá. Langyosan és hidegen is nagyon finom.
A spárga a ropogós leveles tésztába is jól illik. Percek alatt összedobod, nagyon egyszerű, és a sütés sem hosszadalmas. Sonkával, sajttal finomabb és laktatóbb. A sós süti vendégvárónak is kitűnő.
Nem telhet el úgy a szezon, hogy a spárgából ne készítenél isteni krémlevest. Tejszínnel vagy tejföllel habarva jó selymes lesz. Rakj bele újhagymát is.
Ha könnyed tavaszi ételre vágysz, az epres-spárgás saláta jó választás lehet. Bármennyit ehetsz belőle, mert nem hizlal. Érdemes jól behűteni, úgy az igazi.

Képek: Getty Images.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük