A legjobb spárgás receptek a szezonra: májusban vétek lenne kihagyni
A szuperegészséges spárgából könnyű finom és változatos ételeket készíteni. Ezek biztos, hogy a kedvenceid közé fognak tartozni.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
Kezdődik a spárgaszezon, és, mivel viszonylag rövid ideig tart, most készíts belőle finomabbnál finomabb fogásokat! A zsenge, roppanós zöldség egészségvédő, rákmegelőző hatása régóta ismert. Nagyon gazdag vitaminokban, folsavban, továbbá remek fehérje- és rostforrás. Vízhajtó, és nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így remek társ a fogyókúrában is. Nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
A piacokon ilyenkor már megtalálhatod a zöld és a fehér változatot is. Előbbi lágyabb, utóbbi karakteresebb, erőteljesebb ízű. Fontos, hogy felhasználás előtt a fás szárvégeket feltétlenül távolítsd el, különben keserű lehet a készülő étel. A spárgát rengeteg módon felhasználhatod: sütheted csak úgy, esetleg baconbe tekerve, bundázhatod, de illik pitébe vagy leveles tésztába is. Továbbá remek alapanyaga lehet levesnek és salátának is. Összegyűjtöttük a legjobb spárgás recepteket, csemegézz kedvedre!
Képek: Getty Images.
OLVASD EL EZT IS!

- fogyókúra
- zöldséges