A legjobb spárgás receptek a szezonra: májusban vétek lenne kihagyni
A szuperegészséges spárgából könnyű finom és változatos ételeket készíteni. Ezek biztos, hogy a kedvenceid közé fognak tartozni.

Kezdődik a spárgaszezon, és, mivel viszonylag rövid ideig tart, most készíts belőle finomabbnál finomabb fogásokat! A zsenge, roppanós zöldség egészségvédő, rákmegelőző hatása régóta ismert. Nagyon gazdag vitaminokban, folsavban, továbbá remek fehérje- és rostforrás. Vízhajtó, és nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így remek társ a fogyókúrában is. Nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
A piacokon ilyenkor már megtalálhatod a zöld és a fehér változatot is. Előbbi lágyabb, utóbbi karakteresebb, erőteljesebb ízű. Fontos, hogy felhasználás előtt a fás szárvégeket feltétlenül távolítsd el, különben keserű lehet a készülő étel. A spárgát rengeteg módon felhasználhatod: sütheted csak úgy, esetleg baconbe tekerve, bundázhatod, de illik pitébe vagy leveles tésztába is. Továbbá remek alapanyaga lehet levesnek és salátának is. Összegyűjtöttük a legjobb spárgás recepteket, csemegézz kedvedre!
Képek: Getty Images.
OLVASD EL EZT IS!

- fogyókúra
- zöldséges