Omlós krumplis pogácsa, ahogy a nagyi készítette
Vannak receptek, melyek úgy jók, ahogy felmenőink is készítették.
A krumplis pogácsa is ezt a tábort gyarapítja, egyszerűen nincs jobb változat annál, amit a nagymama a forró sparhelt mélyéről húzott elő, és, ami frissen, melegen el is fogyott az unokáknak köszönhetően, akik aztán jóllakottan vigyorogtak.


Ha nagyon egysíkúnak érzed a natúr pogácsát, dobd fel a tetejére szórt köménymaggal, karikázott olívabogyóval vagy szezámmaggal!
Krumplis pogácsa
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 15 dkg zsír
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- só
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Kezdd a krumplikkal: pucold meg és vágd össze őket, majd főzd puhára enyhén sós vízben. Amíg megfőnek, mérd ki a többi hozzávalót.
Ha már megfelelő állagú - tehát könnyedén összenyomható - a krumpli, törd össze, majd add hozzá a lisztet, a zsírt, a tojásokat és az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót. Gyúrd homogén masszává az egészet, ha nem elég lágy, akkor még egy kis zsírt keverj hozzá, ha pedig túl lágy, akkor a liszt lesz a megoldás.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Nyújtsd ki a tésztát, szaggass belőle egyforma méretű pogácsákat, majd egy tepsiben rendezd el őket szépen. Ezután már nincs más hátra, mint betolni őket a forró sütőbe, és megvárni, amíg megsülnek, ez nem lesz több 10-15 percnél.
Hagyományos ízek a konyhádból
Ha további házias ízekre vágysz, nézz körül a képes receptek között, és válaszd ki a kedvencedet!
Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- saláták, zöldséges ételek
Így készül a házi röszti

- tészta
- káposzta
Káposztás minilángos

- tészta
- köret