8 könnyű vacsora 300 kalória alatt: gyors és finom salátaötleteket mutatunk

Vacsorára a saláta mindig jó választás, sokoldalúan lehet variálni az egészséges fogást.

Diétás saláta vacsorára

Estére sokan teszik le a voksukat a könnyed saláták mellett, elvégre köztudottan rosszat tesz a gyomornak, ha valaki az elalvás előtti néhány órában olyan élelmiszereket fogyaszt el, amik megterhelik a gyomrot.

Szinte végeláthatatlan a hossza annak, milyen típusú salátákat lehet összeállítani, így mindenki kikísérletezheti azt a fajtát, ami a legjobban megfelel az ízlésvilágának.

Gyors saláták vacsorára

Ahhoz, hogy finom dresszingekkel ízesítsük a salátát, érdemes beszerezni joghurtot, balzsamecetet és olajokat, például olívaolajat vagy szőlőmagolajat, amiknek ízét különböző fűszerekkel lehet felturbózni, ilyen az oregánó, a bazsalikom. Olyan salátaötleteket mutatunk, amik nemcsak gyorsan elkészülnek, de egy adag belőlük még a 300 kalóriát sem éri el.

A kalóriaszegény, rostban bővelkedő karfiolból ízletes saláta készíthető. A sült karfiolsaláta feltölti az energiaraktárakat, a keresztesvirágú zöldség pedig támogatja, serkenti a májműködést is.
Bulgária egyik nemzeti étele, a sopszka saláta hazánkba is begyűrűzött sokak nagy örömére. A fehérjében és kalciumban bővelkedő juhsajt megkoronázza az ételt, melynek összetevői a zsíroxidációt segítő C-vitaminban gazdagok. A mindössze 10 perc alatt elkészülő vacsorától reggelig nem éhezel meg.
A szivárványsaláta nevéhez híven csupa színes zöldségekből áll. Roppanós quinoával készítve lassan felszívódó szénhidrátokkal, rostokkal és aminosavakkal látja el a szervezetet.
A fetás paradicsomsaláta szintén anélkül űzi el az éhséget, hogy megterhelné a gyomrot, emellett az izmok működéséhez és az anyagcsere-folyamatokhoz szükséges fehérjékkel látja el a szervezetet. Mindössze 10 perc alatt elkészül.
Az alacsony glikémiás indexű csicseriborsó nem dobja meg a vércukorszintet, így nem okoz hirtelen szénhidrátéhséget, tele van fehérjével és a zsírégetést támogató rezisztens keményítővel. Érdemes kipróbálni a felhasználásával készült csicseriborsós tonhalsalátát.
A sült csirkemelles saláta fehérjével, vitaminokkal, esszenciális zsírokkal látja el a szervezetet, és a benne lévő rostok segítik az emésztést. Egy órán belül kész van, és egy kilogramm húsból több étkezésre elegendő adag készülhet.
A zöld leveles zöldségek közül a spenót igazi folsav-, kalcium- és vasforrás, emellett értékes rostokkal látja el a szervezetet, serkenti az anyagcsere működését is. Nem csak nagyon finom, de laktató paradicsomos spenótsalátát is készíthetsz belőle.
A rostokban, vitaminokban gazdag édesburgonya-saláta szintén kiváló választás vacsora gyanánt. A mindössze három alapanyagból és különböző fűszerekből álló fogás anélkül laktat, hogy megterhelné a gyomrot.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük