Lila hagymás, fetás paradicsomsaláta: az öntettől lesz különösen finom
Hozd ki a legtöbbet a paradicsomsalátából! Néhány egyszerű hozzávalótól fantasztikus lesz.


- 7 híresség, aki divatot teremtett merész frizurájával: már akkor így viselték a hajukat, amikor még senki nem merte bevállalni »
- 6 divatos fazon, ami 50 felett sem tilos: ezekkel a nőies cuccokkal az egyhangúság kizárva »
- Puhává teszik a kiszáradt bőrt és feltöltik nedvességgel: 3 gyorsan elkészíthető házi kézápolót mutatunk »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A paradicsomsaláta kiváló kísérő különféle sült húsokhoz. Sőt, ez a változat olyan gazdag, hogy pirítóssal akár könnyű vacsora is lehet. Használj többféle színű, piros és sárga paradicsomot, ám a leglényegesebb, hogy érett és édes legyen. A sós feta tökéletesen harmonizál vele.
Fetás paradicsomsaláta
Hozzávalók:
- 60 dkg koktél paradicsom
- 20 dkg feta sajt
- 1 db lila hagyma
- 5 cl olívaolaj
- 3 cl citromlé
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A paradicsomokat alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Vágd cikkekre, majd rakd egy tálba. A lila hagymát pucold meg, és szeleteld fel ízlés szerint, majd tedd a paradicsomhoz, a tetejére pedig morzsolj feta sajtot.
Az öntethez az olívaolajat keverd össze a citromlével, a sóval, a borssal. Ha túl savanykás, dobj hozzá kevés cukrot. Locsold a paradicsomos keverékre, majd óvatosan forgasd össze. Lefedve tedd a hűtőbe 30 percre, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.
A legkülönfélébb tésztákra is tökéletes a paradicsom. Chilivel tovább fokozhatod az élvezetet.
Még több recept