Paradicsomos, spenótos saláta: tökéletes vacsora lehet belőle pár perc alatt
Ha úgy érzed, szükség van vitamin-utánpótlásra, a paradicsomos-spenótos saláta remek választás.

paradicsomos-spenotos-salata
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

30 perc táncos edzés a sztáredzővel: ezt a tornát nem unod meg soha »

A legbanálisabb okok a zsíros haj hátterében: ezekre nem is gondolnál »

Minden eddiginél nőiesebb az új retró trend: ez lesz az ősz nagy durranása »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A salátától is jóllakhatsz, ha megfelelően válogatod össze a hozzávalókat. A paradicsomos-spenótos változat zöldségekben gazdag, kalóriaszegény és nagyon finom. Az egyszerű, fűszeres öntet sokat dob rajta. Önmagában is remek vacsora, de húsok mellé vagy pirítóssal is kínálhatod.

Paradicsomos, spenótos saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 bögre spenót
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 db avokádó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, a spenótot rakd egy nagyobb tál aljára. Reszeld le a megtisztított répát, a paprikát szeleteld vékony csíkokra. Az avokádót pucold meg, a magját távolítsd el, és vágd fel tetszés szerint. A nagyobb paradicsomokat is szeletelheted. Rakd a zöldségeket a spenótra.
Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Locsold meg vele a zöldségeket, kicsit össze is forgathatod. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Mangóval is feldobhatod a különféle zöldségeket, jól passzolnak egymáshoz a sós és a savanykás ízek.

Ezt is szeretjük