Fűszeres sült csirkemell friss zöldségekkel: nagyon finom, és az alakodnak sem árt
A friss zöldségekkel tálalt sült csirkemell úgy telít el, hogy közben az alakodat sem kell féltened.

csirkesalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan nem szívesen szánják rá magukat arra, hogy friss salátát készítsenek, mert azt hiszik, az egyenlő az unalmas levelekkel, esetleg némi ízetlen hússal megspékelve. Hogy ez mennyire nem így van, azt mutatja ez a friss zöldségekkel megrakott csirkesaláta is, amelyben minden összetevő ropogós, zamatos és nagyon finom. Egyszerű olívaolajat is használhatsz a páchoz, de ha fokhagymásba forgatod a húst, még finomabb lesz.

Sült csirkemell friss zöldségekkel

Hozzávalók

A csirkemellhez

  • 1 kg filézett csirkemell
  • 1 dl fokhagymás vagy natúr olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors

A salátához

  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 római saláta
  • 1 kígyóuborka
  • 1 lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem

Az öntethez

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
  • 0.5 teáskanál mustár
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet hosszában vágd ketté. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal, a pirospaprikával és a Cayenne-borssal, forgasd meg benne a csirkét, és tedd be a hűtőbe legalább két órára pihenni. Ha a pácolási idő letelt, tedd egy tapadásmentes serpenyőbe, és egy-két perc alatt, szükség esetén még egy kevés olaj aláöntésével piríts mindkét oldalára kérget. Ha a külseje már fehér, emeld át egy tepsibe, takard le alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából fél órára, amíg omlósra puhul.
 

Amíg a hús sül, állítsd össze a mártást és a salátát. Az öntet hozzávalóit a következő sorrendben keverd el: először a sót, a borsot és a cukrot tedd egy kis tálkába, ehhez keverd az ecetet, végül az olajat. A végén ízesítsd mustárral. Legjobban akkor oldódik fel, ha lezárható üvegbe teszed, és összerázod őket. Tálalásig hűtőben pihentesd.


A salátához készítsd elő a zöldségeket. Mindent alaposan moss meg, az uborkát karikázd fel, a hagymát vágd cikkekre, a koktélparadicsomokat felezd el. A salátaleveleket és a petrezselyemzöldet tépkedd egy nagy tálba, és vegyítsd el a felaprított zöldségekkel. Ha a hús közben omlósra puhult, vedd ki a sütőből, szeleteld fel, add a salátához, végül az egészbe forgasd bele az öntetet.
 

Sokféle dresszinggel dobhatod fel a salátádat, ebben a válogatásban egyszerűeket és különlegeseket is mutatunk.

Ezt is szeretjük