Gyors túrófánkrecept
Akár hétköznapra is
A farsangi szezon abszolút sztárja a fánk, ha unod a hagyományos szalagos változatot, vagy hamar el akarsz készülni, készítsd ezt!

Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A fekete leggings nem nadrág, de az utcán is bevethető, ha erre figyelsz: így variáld nőiesen »

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrófánk egyszerű és nagyszerű édesség, ráadásul a nagytestvérrel ellentétben itt a kelesztéssel sem kell bajlódnod.

Ha kész a massza, és szeretnéd egy kicsit feldobni, rejts aszalt szilvát a leendő fánkokba!

Túrófánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanálnyi cukor
  • 3,5 dkg tejföl
  • 2 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Fogj egy masszívabb szűrőt, és nyomkodd át rajta a túrót egy alkalmas tálba. Ezután szitáld hozzá a lisztet, üsd bele a tojásokat, add hozzájuk a cukrot és a tejfölt, szórd bele a sót és a szódabikarbónát. Ha mindenki együtt van, keverd az egészet homogén masszává, és tedd félre.

Vedd elő a kedvenc fánksütő serpenyődet, töltsd meg bőven olajjal, és ez utóbbit forrósítsd fel. Ha már forró, a masszából egy evőkanál segítségével szaggass kis halmokat, és pirítsd mindkét oldalukat barnára. Ezután csepegtesd le őket, vagy szedd papírtörlőre, majd tedd egy szép tálra, és szórd meg jó alaposan porcukorral. Barack- vagy szilvalekvárral jól megkenve az igazi.

Egyszerű és gyors receptek

Ha szeretnéd minél hamarabb letudni a konyhai munkát, de azért valamit főznél, készítsd el ezek közül valamelyiket!

Ezt is szeretjük