Gyors túrófánkrecept
A farsangi szezon abszolút sztárja a fánk, ha unod a hagyományos szalagos változatot, vagy hamar el akarsz készülni, készítsd ezt!
A túrófánk egyszerű és nagyszerű édesség, ráadásul a nagytestvérrel ellentétben itt a kelesztéssel sem kell bajlódnod.
Ha kész a massza, és szeretnéd egy kicsit feldobni, rejts aszalt szilvát a leendő fánkokba!
Túrófánk
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 50 dkg liszt
- 6 tojás
- 6 evőkanálnyi cukor
- 3,5 dkg tejföl
- 2 teáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Fogj egy masszívabb szűrőt, és nyomkodd át rajta a túrót egy alkalmas tálba. Ezután szitáld hozzá a lisztet, üsd bele a tojásokat, add hozzájuk a cukrot és a tejfölt, szórd bele a sót és a szódabikarbónát. Ha mindenki együtt van, keverd az egészet homogén masszává, és tedd félre.
Vedd elő a kedvenc fánksütő serpenyődet, töltsd meg bőven olajjal, és ez utóbbit forrósítsd fel. Ha már forró, a masszából egy evőkanál segítségével szaggass kis halmokat, és pirítsd mindkét oldalukat barnára. Ezután csepegtesd le őket, vagy szedd papírtörlőre, majd tedd egy szép tálra, és szórd meg jó alaposan porcukorral. Barack- vagy szilvalekvárral jól megkenve az igazi.
Egyszerű és gyors receptek
Ha szeretnéd minél hamarabb letudni a konyhai munkát, de azért valamit főznél, készítsd el ezek közül valamelyiket!
OLVASD EL EZT IS!

- olaj
- cukor
Farsangi fánk: így lesz tökéletes

- alma
- vanília
Almás-áfonyás pite

- alma
- vanília