Töltött paprika
A töltött paprika szezonja itt van, hiszen tele a piac friss, ropogós darabokkal, melyek csak a töltelékre várnak.
Hagyományos étel lévén kismillió elkészítési változat ismert, van egyszerűsített verzió, amiből nemes egyszerűséggel kimarad a paprika, van húsgolyós, nem húsgolyós és még rengetegféle, most egy hagyományos megoldást mutatunk.
A töltött paprika nyári étel, a friss paprika és a friss, házi paradicsomlé adja meg az igazi zamatát.
Töltött paprika
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 8 db tv paprika
- 8 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 evőkanál pirospaprika
- só, bors
A paradicsomszószhoz:
- 1,5 l paradicsomlé
- olaj
- só, bors
- liszt a rántáshoz
Elkészítés ideje:
60 perc
Elkészítés menete:
A rizst főzd félkeményre, majd tedd félre. A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon pirítsd enyhén barnára, ha ezzel megvagy, ezt is tedd félre. Tedd egy tálba a húst, üsd bele a tojást, add hozzá a hagymát és a rizst, valamint a pirospaprikát, és sózd, valamint borsozd meg ízlésednek megfelelően. Ha ezzel megvagy, a paprikát csumázd ki, és kedvtől függően golyókat formálva vagy anélkül tömd bele a húst.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Arra figyelj, hogy ne legyen túl feszes, mert a paprika a főzéskor szétrepedhet. A paprikákat helyezd el egy lábasban. A paradicsomlevet sózd meg - ha úgy szereted, adj hozzá cukrot is - , majd öntsd fel vele a paprikákat. Forrald fel, majd vedd kis lángra, fedd le, és hagyd egy óráig együtt főni az egészet. Ha letelt az egy óra, készíts rántást, öntsd fel egy kis vízzel, és add hozzá a lábas tartalmához, így főzd még együtt pár percig sűrű kevergetés mellett, ezután leveheted és kész.
A kép a miavacsi.blogspot.com oldalról származik.
Még több hazai íz!
Ha a magyaros ételek nélkül nem tudsz létezni, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- bogrács
Szaftos sertéspörkölt bográcsban
- sajt
- paprika
Isteni színes saláta grillezéshez
- fasírt
- sertéshús