5 isteni töltött hús vasárnapra
Töltött finomságokat akkor is készíthetsz, ha egyszerűbb ebédre vágysz, és akkor is, ha valami bonyolulttal szeretnél.
A legtöbb háziasszony szeretné gyorsan letudni a vasárnapi ebédet, főleg, ha egy egyszerű hétvégéről van szó.
De az is elképzelhető, hogy a nagyit szeretné megörvendeztetni valami igazán különleges és finom fogással.
Legyél bármelyik helyzetben, egy jó kis töltött hús mindenre megoldás lehet. Van, amelyik macerásabb, de van olyan, amit pillanatok alatt összegöngyölhetsz, és már mehet is a sütőbe.
Töltött csirke
Hozzávalók:
- 8 csirkecombfilé
- 5 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg libamáj
- 10 dkg gomba
- 7 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 zsemle
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- csipetnyi majoránna
- 1 konzerv paradicsompüré
- 1 dl olaj
A csirkéket tisztítsd és mosd meg. A töltelékhez a füstölt szalonnát vágd apró kockákra, félig pirítsd meg, majd add hozzá a szintén kockákra vágott libamájat, az előzőleg megtisztított, felszeletelt gombát, majd az egészet pirítsd meg. A vajat a tojással jól keverd ki, tedd bele a megáztatott és kicsavart zsemlét, majd hintsd meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, paradicsompürével, ezután add hozzá a megpirított libamájat és a gombát, majd az egész tölteléket gyúrd össze. Töltsd meg vele a csirkéket, csavard fel, tűzd meg hústűvel, sózd meg, öntsd le forró olajjal, és időnként az olajjal locsolgatva süsd pirosra sütőben.
Sajttal töltött csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkemellfilé
- 20 dkg trappista sajt
- kevés vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
A sajtot reszeld le, majd keverd el a vajjal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a sóval és a borssal. Az így kapott masszát kend a kicsit kiklopfolt csirkemellekre, majd tekerd össze őket. Fedd le alufóliával, és előmelegített, forró sütőben 25 percig süsd. Ha kifolyik a sajtos fűszeres lé, öntsd csészébe, és tálaláskor locsold a csirkére.
Gesztenyével töltött pulykamell
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- 15 dkg natúr gesztenyemassza
- 15 dkg darált pulykamell
- 5 dkg mazsola
- fél zsemle
- 1 tojás
- rum
- só
A pulykamellet terítsd szét, és vágd téglalap alakúra, a gesztenyemasszát gyúrd össze a darált pulykamellel, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével, a tojással és a rumba áztatott mazsolával. Kend a kiterített, besózott mellfilékre, és tekerd össze. Tedd alufóliára, és szorosan göngyöld össze. Tedd a csomagokat kicsit olajos tepsire, és előmelegített sütőben, közepes lángon süsd 40 percig.
Aszalt szilvával töltött pulyka
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- 1 csomag bacon
- 1 csésze magozott aszalt szilva
- 2 alma
- fahéj
- só
Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházát, és kockázd fel. A szilvát is vágd egészen apró darabokra. Jó, ha a hús elkészítése előtt pár órával beáztatod. Keverd össze őket, és szórd meg fahéjjal. A pulykamelleket vágd vékony szeletekre, és egy kicsit klopfold ki. A húsokat fektesd a baconre, hogy az majd teljesen befedje. Tegyél rájuk a töltelékből, majd tekerd fel az egészet. Így a bacon lesz kint. Tűzd meg fogpiszkálóval. Kevés olajat önts egy tepsi aljára, és süsd puhára a húst. Ehhez körülbelül 35-40 perc kell.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Töltött csirke mandulával
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 5 dkg vaj
- 10 dkg borjúszűzfilé
- 1 darab egynapos zsemle
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 5 dkg mandulaforgács
- kevéske só, bors
- olaj
Készítsd el a tölteléket: keverd össze a vajat a tojások sárgájával. A legegyszerűbb kézi habverővel, és jó, ha a vaj puha. Az apró kockákra vágott, tejszínbe beáztatott zsemlét daráld kétszer finomra a borjúhússal együtt, és add hozzá a kikevert vajhoz. Daráld finomra a mandulát, és ezt is tedd hozzá. Jól keverd össze, sózd, borsozd, és végül add hozzá a két tojásfehérjéből felvert habot. Óvatosan emeld meg a csirkék bőrét, vigyázz, hogy el ne szakadjon. A bőr alá töltsd a masszát. Sózd be, tedd tepsibe, meleg olajjal öntsd le, és nem túl forró sütőben, többszöri öntözéssel süsd meg.