Tojásos nokedli
Egy kicsit másképp
A tojásos nokedli az egyik legnépszerűbb ételünk, friss fejes salátával az igazi, de nem árthat neki, ha új összetevőkkel készíted.

Ez is érdekelhet

Így nyaralj a kertedben! (x)

István 17 év után megszólalt (x)

Must-have arcápolók, melyek meggyőző eredményeket nyújtanak! (x)

Az immunrendszerünket minden támogatja, amitől boldogok vagyunk (x)

Így vedd fel a harcot ezzel a szervezetedet romboló káros anyaggal! (x)

beauty and style

Ezek a szoknyák lesznek a legdivatosabbak nyáron: 7 ultranőies fazon a ’90-es évekből »

Rostban és fehérjében gazdag házi proteinszelet, amit fogyókúra mellett is bátran ehetsz »

Pattanástalanító jégkocka házilag: csak paradicsom kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mint minden hagyományos fogásnak, a tojásos nokedlinek is kismillió változata létezik, szinte bármit elbír, ami épp a konyhádban megtalálható és nem édes.

Gyorsan kész és laktató étel, ezért nagyobb társaságnak is készítheted, biztosan mindenki szeretni fogja.

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 8 tojás
  • 10 dkg bacon
  • 1 kis fej lilahagyma
  • néhány szál zöld petrezselyem
  • só, olaj

Elkészítés ideje:

35 perc

Elkészítés menete:

A lisztet és a sót keverd össze, majd egy kis tálkában verd fel a tojást fél deci hideg víz társaságában, majd keverd a többiekhez. Ha szépen összeállt a tészta, szaggasd lobogó, enyhén sós vízbe, ha kicsit híg lett, adj hozzá lisztet, ha túl sűrű, egy kis vízzel higítsd. Amikor felúsznak a galuskák a víz tetejére, elkészültek. Szűrd le őket és tedd félre.

A bacont kockázd fel és egy pici olaj társaságában pirítsd meg, az utolsó percekre add hozzá a csíkokra vágott lilahagymát is, majd add hozzájuk a nokedlit és végül a maradék tojásokat, felvert állapotban. Amikor elkészült, szórj rá friss petrezselymet és már tálalhatod is. Ne feledd a fejes salátát!

Tészta a lelke mindennek

Ezt is szeretjük