Tojásos nokedli
A tojásos nokedli az egyik legnépszerűbb ételünk, friss fejes salátával az igazi, de nem árthat neki, ha új összetevőkkel készíted.
Mint minden hagyományos fogásnak, a tojásos nokedlinek is kismillió változata létezik, szinte bármit elbír, ami épp a konyhádban megtalálható és nem édes.
Gyorsan kész és laktató étel, ezért nagyobb társaságnak is készítheted, biztosan mindenki szeretni fogja.
Tojásos nokedli
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 8 tojás
- 10 dkg bacon
- 1 kis fej lilahagyma
- néhány szál zöld petrezselyem
- só, olaj
Elkészítés ideje:
35 perc
Elkészítés menete:
A lisztet és a sót keverd össze, majd egy kis tálkában verd fel a tojást fél deci hideg víz társaságában, majd keverd a többiekhez. Ha szépen összeállt a tészta, szaggasd lobogó, enyhén sós vízbe, ha kicsit híg lett, adj hozzá lisztet, ha túl sűrű, egy kis vízzel higítsd. Amikor felúsznak a galuskák a víz tetejére, elkészültek. Szűrd le őket és tedd félre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A bacont kockázd fel és egy pici olaj társaságában pirítsd meg, az utolsó percekre add hozzá a csíkokra vágott lilahagymát is, majd add hozzájuk a nokedlit és végül a maradék tojásokat, felvert állapotban. Amikor elkészült, szórj rá friss petrezselymet és már tálalhatod is. Ne feledd a fejes salátát!
Tészta a lelke mindennek
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- gomba
Tejszínes-gombás ragu
- zöldséges
- tészta
Tésztasaláta tavaszi zöldségekkel
- olasz
- sajt