Tojásos nokedli

Egy kicsit másképp

A tojásos nokedli az egyik legnépszerűbb ételünk, friss fejes salátával az igazi, de nem árthat neki, ha új összetevőkkel készíted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mint minden hagyományos fogásnak, a tojásos nokedlinek is kismillió változata létezik, szinte bármit elbír, ami épp a konyhádban megtalálható és nem édes.

Gyorsan kész és laktató étel, ezért nagyobb társaságnak is készítheted, biztosan mindenki szeretni fogja.

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 8 tojás
  • 10 dkg bacon
  • 1 kis fej lilahagyma
  • néhány szál zöld petrezselyem
  • só, olaj

Elkészítés ideje:

35 perc

Elkészítés menete:

A lisztet és a sót keverd össze, majd egy kis tálkában verd fel a tojást fél deci hideg víz társaságában, majd keverd a többiekhez. Ha szépen összeállt a tészta, szaggasd lobogó, enyhén sós vízbe, ha kicsit híg lett, adj hozzá lisztet, ha túl sűrű, egy kis vízzel higítsd. Amikor felúsznak a galuskák a víz tetejére, elkészültek. Szűrd le őket és tedd félre.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

A bacont kockázd fel és egy pici olaj társaságában pirítsd meg, az utolsó percekre add hozzá a csíkokra vágott lilahagymát is, majd add hozzájuk a nokedlit és végül a maradék tojásokat, felvert állapotban. Amikor elkészült, szórj rá friss petrezselymet és már tálalhatod is. Ne feledd a fejes salátát!

Tészta a lelke mindennek

Isteni olasz tészták receptjei, képekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük