Mascarponés pohárkrém tiramisu alapon

Krémes és édes

Gyorsan elkészül, krémes és édes, ráadásul sütnöd sem kell, íme egy tökéletes desszert.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tűzhely közelébe sem kell menned, az egyetlen, amit főzni szükséges, az a kávé, mégis tömény élvezetet nyújt ez a pompás desszert.

Rétegezve nagyon látványos édességet kaphatsz, ezért érdemes átlátszó tálban szervírozni.

Tiramisu pohárkrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 3 tojás
  • 2 dl friss kávé
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • pár szem babapiskóta

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek készíts be egy adag kávét, és főzd is le, ez lesz mindennek az alapja. Amíg fő, addig a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd habbá, a sárgáját pedig a krémsajttal keverd simára. Ha elkészült a kávé, ne idd meg, hanem add hozzá a mascarponéhoz, és végül a cukorral keverd simára. Ha ez is megvan, forgasd bele a habot, óvatosan, hogy ne törjön össze.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Habosítsd fel a tejszínt is, majd végy elő alkalmas poharakat. Tölts mindegyikbe egy réteget a krémből, tegyél rá piskótadarabokat, szórj rá kakaót, majd tegyél rá tejszínt, és ezt ismételgesd, így nemcsak finom, hanem szép is lesz a kész desszert. Tálalás előtt érdemes kicsit hűteni.

A hűtőből?

Igen, vannak olyan édességek, amik hűtve a legjobbak, hogy melyek ezek, megtudhatod képgalériánkból.

Isteni nyári receptek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük