Mascarponés pohárkrém tiramisu alapon
Gyorsan elkészül, krémes és édes, ráadásul sütnöd sem kell, íme egy tökéletes desszert.
A tűzhely közelébe sem kell menned, az egyetlen, amit főzni szükséges, az a kávé, mégis tömény élvezetet nyújt ez a pompás desszert.
Rétegezve nagyon látványos édességet kaphatsz, ezért érdemes átlátszó tálban szervírozni.
Tiramisu pohárkrém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone krémsajt
- 3 tojás
- 2 dl friss kávé
- 2 dl tejszín
- 5 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- pár szem babapiskóta
Elkészítés ideje:
Tíz perc.
Elkészítés menete:
Kezdésnek készíts be egy adag kávét, és főzd is le, ez lesz mindennek az alapja. Amíg fő, addig a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd habbá, a sárgáját pedig a krémsajttal keverd simára. Ha elkészült a kávé, ne idd meg, hanem add hozzá a mascarponéhoz, és végül a cukorral keverd simára. Ha ez is megvan, forgasd bele a habot, óvatosan, hogy ne törjön össze.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Habosítsd fel a tejszínt is, majd végy elő alkalmas poharakat. Tölts mindegyikbe egy réteget a krémből, tegyél rá piskótadarabokat, szórj rá kakaót, majd tegyél rá tejszínt, és ezt ismételgesd, így nemcsak finom, hanem szép is lesz a kész desszert. Tálalás előtt érdemes kicsit hűteni.
A hűtőből?
Igen, vannak olyan édességek, amik hűtve a legjobbak, hogy melyek ezek, megtudhatod képgalériánkból.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- túró
Nyárvégi túrós morzsasüti: csak szórnod kell
- gyümölcs
- barack