Omlós és finom fánk sütőben sütve
Közeleg a farsang, és a jelmezed már megvan, csak az olajszagtól rettegsz? Itt a megoldás!
A legtöbb olyan fogást, amit hagyományosan bő olajban szokás sütni, a sütőben is elkészítheted, jóval kevesebb olajjal és sokkal-sokkal kevesebb kellemetlen szaggal.
Amikor a tepsire rakod a nyers fánkokat, hagyj köztük helyet, mert még sülés közben is kelni fognak!
Sütőben sült fánk
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 dl langyos tej
- fél csomag friss élesztő
- 1 tojás
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Az élesztőt fel kell futtatni, nincs mese. Ha még sohasem csináltál ilyet, akkor se ijedj meg, a következőképpen biztosan sikerülni fog: a tejet melegítsd langyosra egy bögrében, keverd el benne a cukrot és morzsold bele az élesztőt. Ezután a sütőt kapcsold 50 fokra, majd tedd be a bögrét, és várj 10-15 percet, ennyi idő alatt fel fog futni az élesztő minden gond nélkül.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amíg pedig ez megtörténik, a lisztet mérd ki egy tálba, add hozzá a sót, és a közepére vájj egy kis mélyedést. Ebbe a lyukba öntsd a felfutott élesztőt, majd üsd rá a tojást és öntsd rá olvasztva a vajat.
Ezután dolgozd össze az egészet, majd laza szövetű konyharuhával fedd le, és tedd meleg helyre kelni, ez lehet akár a már kikapcsolt, de még meleg sütő is. Most van nagyjából egyórányi pihenőd.
Amikor ez letelt, és a tészta megkelt, nyújtsd ki jó ujjnyi vastagra, majd egy lisztbe mártott pohárral szaggass belőle nyers fánkokat. A sütőt melegítsd elő 170 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és erre helyezd a már kiszaggatott darabokat. Amikor feldolgoztad az összes tésztát, és a sütő is elég meleg, told be a tepsit, és 20-25 perc alatt süsd készre a fánkokat.
Tudtad, hogy fánkot bögrés módszerrel is készíthetsz?
Erre és még sok más édes titokra is fény derül a következő cikkben.
OLVASD EL EZT IS!
- farsang
- élesztő
A klasszikus farsangi szalagos fánk receptje
- cukor
- tejszín
3 villámgyors sajttortarecept
- tojás
- liszt