4 fincsi sonkás recept

Ha maradt még húsvétról

Nem fogyott el a füstölt sonka? Nem kell kidobnod, inkább használd fel, és készíts finom vacsorát belőle a család örömére.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csirkemellcsíkok sonkával és paradicsomszósszal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg sonka
  • 40 dkg konzerv paradicsom levében

Vágd fel a csirkehúst 3 cm-es darabokra, és bundázd be liszttel. Egy nagy palacsintasütőben olvaszd meg a vajat, add hozzá a csirkehúst, és állandó kavargatás mellett pirítsd öt percig.

Öntsd bele a bort, a darabolt paradicsomot és levét, rakd bele a csíkokra vágott sonkát. Forrald fel a keveréket, csökkentsd a hőfokot, és 15 percig párold. Azonnal tálald főtt tésztával körítve.

Sonkás kocka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csusza tészta vagy nagykocka
  • 15 dkg sonka
  • 3 egész tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • zsemlemorzsa

A tésztát forrásban levő sós vízben főzd ki. Egy edényben keverj össze 2 tojást, a tejfölt, sót és darált sonkát, az egészet öntsd a tésztára, keverd össze, és egy vajjal vastagon megkent, mély tűzálló tálba tedd. Told előmelegített sütőbe, és süsd 30 percig.

Sonkás spagetti pirospaprikával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 piros színű paprika
  • 50 dkg spagetti
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 3 evőkanál olívolaj
  • 3 evőkanál földimogyoró-olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés szárított chili
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • reszelt parmezán

Bőséges forró vízbe merítsd a pirospaprikát. Amikor a víz ismét bugyogni kezd, főzd 2 percig. Kanállal emeld ki a paprikákat. Miután kissé lehűlnek, eltávolíthatod a héjukat és a magjukat, és a húsukat vágd hosszú keskeny csíkokra, majd helyezd egy nagy tálba. Kevés sót tegyél a forró vízbe, rakd bele a spagettit, és főzd meg. Közben add a tálra helyezett paprikacsíkokhoz a szeletelt sonkát, kockára vágott mozzarellát, a földimogyoró-és olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a törött chilit és a zöldpetrezselymet. Jól rázd össze. Öblítsd le a tésztát, add a tál tartalmához, és alaposan rázd össze. Borssal ízesítsd. Parmezánnal megszórva azonnal tálald.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Sonkás szűzérmék

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg sertés szűzpecsenye
  • 25 dkg főtt füstölt sonka
  • mokkáskanálnyi zsálya
  • só és törött fekete bors ízlés szerint
  • liszt a bundázáshoz

A szűzpecsenyét mosd meg, majd vágd kis érmékre. A sonkát darabolt ugyanekkorára. Sózd, borsozd, hintsd meg a zsályával. Egy szeletke szűzérmére tegyél egy szeletke sonkát, és fogvájóval úgy tűzd össze, hogy ne essen szét. Forgasd lisztbe. Hevíts olajat egy mély serpenyőben, és süsd meg a húsokat 1-2 perc alatt.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük