Semifreddo
Ha valahol, akkor Olaszországban egészen biztosan értenek a fagylalt és a fagylaltalapú sütemények - mint a semifreddo - készítéséhez.
A nyári délutánokon nagyon jól tud esni egy pohárka ebből a hűsítő édességből, amit egyébként pillanatok alatt összedobhatsz, a munka nagyobb részét a fagyasztó végzi majd.
Érdemes nagyobb adagot készítened - a lenti recept körülbelül két literhez elég -, és amikor eszedbe jut, elővenni, különböző gyümölcsökkel vagy keksszel, pisztáciával elkeverni, és elmajszolni.
Semifreddo
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 1 rúd vanília
- 22 dkg finom szemcséjű kristálycukor
- 5 dl tejszín
Elkészítés ideje:
Hat-hét óra.
Elkészítés menete:
A tojásokból kettőt válassz szét, a többiekre egyben lesz szükséged. Végy elő egy alkalmas tálat, üsd bele az egész tojásokat, tedd melléjük a két sárgáját is, majd kapard hozzájuk a vaníliát és a cukrot is.
Gőz felett egy botmixerrel keverd addig, amíg krémes és halvány nem lesz. Ha elérte ezt az állapotot, várd meg, amíg kihűl.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan keverd hozzá a cukros keveréket. Az egészet tedd egy alkalmas edénybe, majd zárd minimum hat órára a fagyasztóba, ezután bármikor fogyaszthatod.
Mennyei ízek tűzhely nélkül
Ennél valami finomat, de nem akarsz vacakolni a sütéssel? Válogass sütésmentes desszertjeink közül!
OLVASD EL EZT IS!
- túró
- édességek
Túróval töltött zsemle
- csoki
- macaron
Az eredeti francia macaron receptje
- olasz
- kávé