Semifreddo
Hűsítő olasz édesség
Ha valahol, akkor Olaszországban egészen biztosan értenek a fagylalt és a fagylaltalapú sütemények - mint a semifreddo - készítéséhez.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári délutánokon nagyon jól tud esni egy pohárka ebből a hűsítő édességből, amit egyébként pillanatok alatt összedobhatsz, a munka nagyobb részét a fagyasztó végzi majd.

Érdemes nagyobb adagot készítened - a lenti recept körülbelül két literhez elég -, és amikor eszedbe jut, elővenni, különböző gyümölcsökkel vagy keksszel, pisztáciával elkeverni, és elmajszolni.

Semifreddo

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 22 dkg finom szemcséjű kristálycukor
  • 5 dl tejszín

Elkészítés ideje:

Hat-hét óra.

Elkészítés menete:

A tojásokból kettőt válassz szét, a többiekre egyben lesz szükséged. Végy elő egy alkalmas tálat, üsd bele az egész tojásokat, tedd melléjük a két sárgáját is, majd kapard hozzájuk a vaníliát és a cukrot is.

Gőz felett egy botmixerrel keverd addig, amíg krémes és halvány nem lesz. Ha elérte ezt az állapotot, várd meg, amíg kihűl.

A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan keverd hozzá a cukros keveréket. Az egészet tedd egy alkalmas edénybe, majd zárd minimum hat órára a fagyasztóba, ezután bármikor fogyaszthatod.

Mennyei ízek tűzhely nélkül

Ennél valami finomat, de nem akarsz vacakolni a sütéssel? Válogass sütésmentes desszertjeink közül!

Ezt is szeretjük