Sajtos-tejfölös csirkecomb egybesütve
Könnyen elkészíthető vacsora
A sajt és tejföl párban jár, az egyszerű csirkecombot is feldobja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egybesütött étel nagy előnye, hogy csak össze kell állítanod, utána a sütő már elvégzi a dolgát, azalatt csinálhatsz bármi mást, amihez kedved van.

Ha túl masszívnak érzed a sajtos-tejfölös feltétet, adj hozzá néhány paradicsomkarikát, máris könnyedebb fogás lesz belőle.

Sajtos-tejfölös csirkecomb egybesütve

Hozzávalók:

  • 5 egész csirkecomb
  • 5 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt
  • 0,5 l tejföl
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 evőkanálnyi majoránna
  • só,bors,olaj
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A csirkecombokat tisztítsd meg, majd mosd át alaposan, valamint sózd is be őket. Némi olajba tégy borsot, a rozmaring leveleit, majoránnát, törd bele a két fokhagymát, majd ezzel a fűszeres olajjal kend át a combokat. Vajazz ki egy tűzálló tálat, majd helyezd bele a megkent combokat.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

A tejfölt és a lisztet keverd össze, adj hozzá egy csipet sót és kedved szerint borsot, valamint reszeld bele a sajtot is. Keverd össze az egészet, és egyenletesen kend el a csirkén. Ezután a hagymát karikázd az egésznek a tetejére, ha maradt rozmaring, azt is tedd rá, és 180 fokra melegített sütőben pirítsd aranybarnára.

Még több ínycsiklandó húsos fogás!

Ha a finom, fűszeres húsételek rabja vagy, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Ezt is szeretjük