Sajtos-tejfölös csirkecomb egybesütve
A sajt és tejföl párban jár, az egyszerű csirkecombot is feldobja.
Az egybesütött étel nagy előnye, hogy csak össze kell állítanod, utána a sütő már elvégzi a dolgát, azalatt csinálhatsz bármi mást, amihez kedved van.
![](http://static.femina.hu/recept/sajtos_csirkecomb/sajtos_csirke_1.jpg)
![](http://static.femina.hu/spacer.gif)
Ha túl masszívnak érzed a sajtos-tejfölös feltétet, adj hozzá néhány paradicsomkarikát, máris könnyedebb fogás lesz belőle.
Sajtos-tejfölös csirkecomb egybesütve
Hozzávalók:
- 5 egész csirkecomb
- 5 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sajt
- 0,5 l tejföl
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 szál rozmaring
- 1 evőkanálnyi majoránna
- só,bors,olaj
- vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A csirkecombokat tisztítsd meg, majd mosd át alaposan, valamint sózd is be őket. Némi olajba tégy borsot, a rozmaring leveleit, majoránnát, törd bele a két fokhagymát, majd ezzel a fűszeres olajjal kend át a combokat. Vajazz ki egy tűzálló tálat, majd helyezd bele a megkent combokat.
A tejfölt és a lisztet keverd össze, adj hozzá egy csipet sót és kedved szerint borsot, valamint reszeld bele a sajtot is. Keverd össze az egészet, és egyenletesen kend el a csirkén. Ezután a hagymát karikázd az egésznek a tetejére, ha maradt rozmaring, azt is tedd rá, és 180 fokra melegített sütőben pirítsd aranybarnára.
Még több ínycsiklandó húsos fogás!
Ha a finom, fűszeres húsételek rabja vagy, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
![csirke feherboros lead](http://kep.index.hu/1/0/1303/13038/130387/13038738_548660_d73c5d45b7701122265b900d04ea4b29_wm.jpg)
- spanyolország
- csirke
Csirke mediterrán módra
![curry lead](http://kep.index.hu/1/0/1303/13037/130375/13037508_548386_b089655bd1316c1d1284ef68f5d92d09_wm.jpg)
- india
- húsételek
Könnyen elkészíthető ebéd Indiából
![serpenyo lead](http://kep.index.hu/1/0/1303/13036/130368/13036896_548250_d7588fdba9815411344f8298c36a32d1_wm.jpg)
- só
- sült csirke