Sajtos-tejfölös csirkecomb egybesütve

Könnyen elkészíthető vacsora

A sajt és tejföl párban jár, az egyszerű csirkecombot is feldobja.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egybesütött étel nagy előnye, hogy csak össze kell állítanod, utána a sütő már elvégzi a dolgát, azalatt csinálhatsz bármi mást, amihez kedved van.

Ha túl masszívnak érzed a sajtos-tejfölös feltétet, adj hozzá néhány paradicsomkarikát, máris könnyedebb fogás lesz belőle.

Sajtos-tejfölös csirkecomb egybesütve

Hozzávalók:

  • 5 egész csirkecomb
  • 5 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt
  • 0,5 l tejföl
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 evőkanálnyi majoránna
  • só,bors,olaj
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A csirkecombokat tisztítsd meg, majd mosd át alaposan, valamint sózd is be őket. Némi olajba tégy borsot, a rozmaring leveleit, majoránnát, törd bele a két fokhagymát, majd ezzel a fűszeres olajjal kend át a combokat. Vajazz ki egy tűzálló tálat, majd helyezd bele a megkent combokat.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A tejfölt és a lisztet keverd össze, adj hozzá egy csipet sót és kedved szerint borsot, valamint reszeld bele a sajtot is. Keverd össze az egészet, és egyenletesen kend el a csirkén. Ezután a hagymát karikázd az egésznek a tetejére, ha maradt rozmaring, azt is tedd rá, és 180 fokra melegített sütőben pirítsd aranybarnára.

Még több ínycsiklandó húsos fogás!

Ha a finom, fűszeres húsételek rabja vagy, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük